autor:

Alice Ciobanu

» » Dulciuri diverse

Prăjitura Cioco-de-Mentă

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Ingrediente
300gr făină, 180gr iaurt, 280 gr zahăr, 3 ouă, 60 gr fulgi de cocos, 80 ml ulei, 130 ml sirop de mentă, 1 plic zahăr vanilat, o esenţă de vanilie, 1 plic praf de copt, 250 gr ciocolată amăruie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

9 voturi

Mod de preparare

Amestecăm într-un bol, făina, zahăr, zahărul vanilat, praful de copt şi fulgii de cocos şi amestecăm bine. Apoi punem iaurtul, ouăle întregi, uleiul, siropul de mentă şi esenţa de vanilie. Amestecăm totul bine până se omogenizează totul şi avem o compoziţie fluidă.

Ciocolata o rupem bucăţi potrivite, eu am rupt-o în bucăţi mai mici ...şi nu a fost chiar aşa ok. într-o tavă de aproximativ 20*33 tapetată cu unt şi făină puneţi o foaie de copt udă şi stoarsă.

Puneţi apoi ciocolata peste care turnaţi compoziţia de-Mentă. Predaţi tava cuptorul preîncălzit, pentru vreo 25-30 minute.

Aşteptaţi să se răcească în tavă, înainte de a o scoate şi tăia.

Pudraţi-o fancy cu nişte zahăr pudă şi....treceţi la păpat...e demenţială, vă spun!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Cioco-de-Mentă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronite

Coronite

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi

4 voturi    3 comentarii
5h
Dulciuri diverse
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Irina (Chef de cuisine):

    Prajitura e bestiala, dar am facut cateva modificari. In loc de sirop, am folosit lichior de menta si faina am pus ceva mai multa(380g); lichiorul e mai putin vascos decat siropul si aluatul ar iesi prea moale. Rezultatul este nemaipomenit: se simte discret gustul de lichior si este racoroasa.

  • zveni dana

    zveni dana (Chef de cuisine):

    Chiar "DEMENTA" La noi in familie am constatat ca prajiturile bune se termina repede. Asta a disparut pur si simplu... Merci pentru reteta

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana , 13 august 2016

    Nu am gasit sirop de menta....Voi de unde il cumparati?

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Iti vine sa o mananci din priviri, abia astept sa o gust!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Multumesc pt informatie, inca odata felicitari pt felul in care arata praji!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      iti multumesc frumos de informatie, ma tenteaza si trebuie sa o incerc! Imi place totul: culoare, aroma, ingrediente.

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      siropul l-am cumparat din Carrefour. maria, ti-am trimis si un mesaj

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Draga Albinuta, am mai vazut-o si la Laura Adamache, va jur ca mi-a ramas ochii si gandul la ea, arata minunat, cred ca a fost delicioasa. Eu insa nu gasesc sirop de menta verde, decat alb si nu cred ca are acelasi impact pt devoratori, desi gustul cred ca ar fi neschimbat. Poate imi dai cateva detalii in leg cu siropul, unde se gaseste, am incercat la supermarket de tip Penny si Profi, insa nu am gasit.

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      multumesc frumos pt aprecieri...tuturor..si va pup cu mare mare drag. e o prajitura superba...va conjur sa o coaceti cit mai repede...:))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Delicioasa si apetisanta!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Super prajitura ta ....

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Arata super si cred ca e si foarte buna.........felicitari......

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Interesant, apetisant, incitant !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300gr făină
  • 180gr iaurt
  • 280 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 60 gr fulgi de cocos
  • 80 ml ulei
  • 130 ml sirop de mentă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • o esenţă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr ciocolată amăruie

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Adriana

Nu am gasit sirop de menta....Voi de unde il cumparati?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mille-Feuille Cu Capsune