Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat.
Pentru foi:
Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se intareste bine bezeaua. Adaugam mixul de nuca si faina si incorporam usor in bezea. Intr-o tava dreptunghiulara, asezam o hartie de copt si turnam compozitia. Coacem cam 15 min la cuptor. Repetam operatiunea de inca 2 ori ca sa obtinem 3 foi in total.
Pentru crema:
Punem un pumn de stafide si merisoare intr-un pahar cu putin coniac si le lasam sa se inmoaie. Galbenusurile le batem bine cu zahar, le punem la fiert pe baie de aburi, si dupa ce se ingroasa un pic, adaugam laptele si mai lasam la fiert direct peflacara pana se formeaza o crema consistenta. Lasam la racit crema. Untul il frecam spuma cu putin zahar pudra si vanilie. Adaugam stafidele si merisoarele in crema de unt. Dupa ce s-a racit crema de oua, o incorporam lingura cu lingura in untul frecat. Crema astfel obtinuta o lasam putin la frigider.
In aceeasi tava in care am copt foile, asezam o hartie de copt si incepem sa montam prajitura. Asezam prima foaie de aluat, turnam o treime din crema, nivelam usor si asezam urmatoarea foaie, alta treime din crema, ultima foaie si restulde crema. Peste ultimul strat de crema, presaram amestecul de nuca pastrat initial, putina scortisoara si fulgi de cioco.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii