Blat 1:5 albusuri de ou se bat bine cu 7 linguri de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga 5 linguri de faina in ploaie si se amesteca bine, se mai adauga rahat taiat marunt ,fructe confiate(stafide, coaja de portocala, smochine, caise)si bucatele de nuca,compozitia se pune intr-o tava si se coace.
Blat 2: se face un blat de tort din 5 oua ,5 oua intregi se bat bine cu mixerul cu 5 linguri de zahar, apoi se adauga 5 linguri de faina si se amesteca bine ,se pune intr-o tava si se coace, cand este copt si racit se taie in 2.aceste foi se pun sus si jos de blatul cu fructe confiate.
Crema: cele 5 galbenusuri si 3 oua intregi se amesteca bine cu 250 gr zahar si 4 linguri de cacao si se fierbe pe bain marie pana devine o crema groasa care se lasa la racit si apoi se bate bine cu 300 gr unt pana devine o crema spumoasa,aceasta crema se pune intre foi.
Glazura: 150 gr zahar pudra,1 lingura de cacao,3 linguri de apa ,se amesteca bine pana devine o pasta si se intinde pe prajitura.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii