autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Confiata

Autor: barizoana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: barizoana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2013

Ingrediente
Blat 1:, 5 albusuri, 7 linguri zahar, 5 linguri faina, fructe confiate (stafide,coaja de portocala,smochine,caise,etc), , Blat 2:, 5 oua intregi, 5 linguri zahar, 5 linguri faina,, , Crema:, 5 galbenusuri, 3 oua intregi, 250 gr zahar, 4 linguri cacao, 300 gr unt, , Glazura:, 150 gr zahar pudra, 1 lingura de cacao, 3 linguri de apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Blat 1:5 albusuri de ou se bat bine cu 7 linguri de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga 5 linguri de faina in ploaie si se amesteca bine, se mai adauga rahat taiat marunt ,fructe confiate(stafide, coaja de portocala, smochine, caise)si bucatele de nuca,compozitia se pune intr-o tava si se coace.



Blat 2: se face un blat de tort din 5 oua ,5 oua intregi se bat bine cu mixerul cu 5 linguri de zahar, apoi se adauga 5 linguri de faina si se amesteca bine ,se pune intr-o tava si se coace, cand este copt si racit se taie in 2.aceste foi se pun sus si jos de blatul cu fructe confiate.



Crema: cele 5 galbenusuri si 3 oua intregi se amesteca bine cu 250 gr zahar si 4 linguri de cacao si se fierbe pe bain marie pana devine o crema groasa care se lasa la racit si apoi se bate bine cu 300 gr unt pana devine o crema spumoasa,aceasta crema se pune intre foi.



Glazura: 150 gr zahar pudra,1 lingura de cacao,3 linguri de apa ,se amesteca bine pana devine o pasta si se intinde pe prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Confiata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura din foi cu miere

Prajitura din foi cu miere

FOILE CU MIERE(4 foi): -Se pun împreună zahărul, mierea, laptele, untul, într-o crăticioară

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Margareta Hansen , 20 decembrie 2015

    Suprrrr o prajutura

  • Ita_Ciorecan Seracovan

    Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar) , 27 noiembrie 2013

    eu o faceam cu foi de napolitane, dar mi se pare mai interesant asa...am sa incerc,oricum vin SARBATORILE...

  • Fara foto

    Nelly Cornelia Cring , 26 noiembrie 2013

    Aspectoasa si gustoasa; crema se poate face doar din 5 galbenusuri, 250 gr zahar,4 linguri cacao si 250gr de unt.

    • Fara foto

      Marinela Iovicici , 26 noiembrie 2013

      Aspectoasa si gustoasa; crema se poate face doar din 5 galbenusuri, 250 gr zahar,4 linguri cacao si 250gr de unt.

    • Fara foto

      Marcu Dorina , 26 noiembrie 2013

      in curand, acum suntem in post

    • Fara foto

      Carmen Farago , 26 noiembrie 2013

      Aspectoasa si gustoasa; crema se poate face doar din 5 galbenusuri, 250 gr zahar,4 linguri cacao si 250gr de unt.

    • Fara foto

      Marcu Dorina , 26 noiembrie 2013

      dar nu are prea multe oua?

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 24 iulie 2013

      Superrr.in sfarsit o reteta fara "Praf see you E-uri de budinca din comert" Felicitari. See you prima ocazie am s-o fac!

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 24 iulie 2013

      Superrr.in sfarsit o reteta fara "Praf see you E-uri de budinca din comert" Felicitari. See you prima ocazie am s-o fac!

    • Fara foto

      Emilia Cseh , 24 iulie 2013

      f buna tre sa fie <3.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • fructe confiate (stafide,coaja de portocala,smochine,caise,etc)
  • Blat 2:
  • 5 oua intregi
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina,
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 3 oua intregi
  • 250 gr zahar
  • 4 linguri cacao
  • 300 gr unt
  • Glazura:
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura de cacao
  • 3 linguri de apa

Raporteaza reteta

Retete
de barizoana
Capsunica

Capsunica

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar si se adauga uleiul,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pui umplut la cuptor

Pui umplut la cuptor

Puiul il spalam bine si il golim de organe.Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici

36 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Gomboti

Gomboti

1 kg cartofi albi se fierb in coaja, cand sunt fierti se curata si se dau pe razatoare si se lasa

3 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar)

eu o faceam cu foi de napolitane, dar mi se pare mai interesant asa...am sa incerc,oricum vin SARBATORILE...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Faguri Faguri

Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune câte puțin în forma de copt incinsa. Se coc și pe o parte și pe cealaltă,

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Prajitura Felie de lapte Prajitura Felie de lapte

Separa albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, se adaugă uleiul

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu coca rasa