autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Confiata

Autor: barizoana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: barizoana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2013

Ingrediente
Blat 1:, 5 albusuri, 7 linguri zahar, 5 linguri faina, fructe confiate (stafide,coaja de portocala,smochine,caise,etc), , Blat 2:, 5 oua intregi, 5 linguri zahar, 5 linguri faina,, , Crema:, 5 galbenusuri, 3 oua intregi, 250 gr zahar, 4 linguri cacao, 300 gr unt, , Glazura:, 150 gr zahar pudra, 1 lingura de cacao, 3 linguri de apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Blat 1:5 albusuri de ou se bat bine cu 7 linguri de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga 5 linguri de faina in ploaie si se amesteca bine, se mai adauga rahat taiat marunt ,fructe confiate(stafide, coaja de portocala, smochine, caise)si bucatele de nuca,compozitia se pune intr-o tava si se coace.



Blat 2: se face un blat de tort din 5 oua ,5 oua intregi se bat bine cu mixerul cu 5 linguri de zahar, apoi se adauga 5 linguri de faina si se amesteca bine ,se pune intr-o tava si se coace, cand este copt si racit se taie in 2.aceste foi se pun sus si jos de blatul cu fructe confiate.



Crema: cele 5 galbenusuri si 3 oua intregi se amesteca bine cu 250 gr zahar si 4 linguri de cacao si se fierbe pe bain marie pana devine o crema groasa care se lasa la racit si apoi se bate bine cu 300 gr unt pana devine o crema spumoasa,aceasta crema se pune intre foi.



Glazura: 150 gr zahar pudra,1 lingura de cacao,3 linguri de apa ,se amesteca bine pana devine o pasta si se intinde pe prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Confiata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu cirese si crema de branza

Tarta cu cirese si crema de branza

Pentru aluat: Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Pandişpan pufos

Pandişpan pufos

Bat albuşurile spumă, adaug zahărul treptat. Amestec gălbenuşurile cu ulei. Pun peste albuşuri

29 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Margareta Hansen , 20 decembrie 2015

    Suprrrr o prajutura

  • Ita_Ciorecan Seracovan

    Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar) , 27 noiembrie 2013

    eu o faceam cu foi de napolitane, dar mi se pare mai interesant asa...am sa incerc,oricum vin SARBATORILE...

  • Fara foto

    Nelly Cornelia Cring , 26 noiembrie 2013

    Aspectoasa si gustoasa; crema se poate face doar din 5 galbenusuri, 250 gr zahar,4 linguri cacao si 250gr de unt.

    • Fara foto

      Marinela Iovicici , 26 noiembrie 2013

      Aspectoasa si gustoasa; crema se poate face doar din 5 galbenusuri, 250 gr zahar,4 linguri cacao si 250gr de unt.

    • Fara foto

      Marcu Dorina , 26 noiembrie 2013

      in curand, acum suntem in post

    • Fara foto

      Carmen Farago , 26 noiembrie 2013

      Aspectoasa si gustoasa; crema se poate face doar din 5 galbenusuri, 250 gr zahar,4 linguri cacao si 250gr de unt.

    • Fara foto

      Marcu Dorina , 26 noiembrie 2013

      dar nu are prea multe oua?

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 24 iulie 2013

      Superrr.in sfarsit o reteta fara "Praf see you E-uri de budinca din comert" Felicitari. See you prima ocazie am s-o fac!

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 24 iulie 2013

      Superrr.in sfarsit o reteta fara "Praf see you E-uri de budinca din comert" Felicitari. See you prima ocazie am s-o fac!

    • Fara foto

      Emilia Cseh , 24 iulie 2013

      f buna tre sa fie <3.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • fructe confiate (stafide,coaja de portocala,smochine,caise,etc)
  • Blat 2:
  • 5 oua intregi
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina,
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 3 oua intregi
  • 250 gr zahar
  • 4 linguri cacao
  • 300 gr unt
  • Glazura:
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura de cacao
  • 3 linguri de apa

Raporteaza reteta

Retete
de barizoana
Capsunica

Capsunica

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar si se adauga uleiul,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pui umplut la cuptor

Pui umplut la cuptor

Puiul il spalam bine si il golim de organe.Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici

33 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Gomboti

Gomboti

1 kg cartofi albi se fierb in coaja, cand sunt fierti se curata si se dau pe razatoare si se lasa

3 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar)

eu o faceam cu foi de napolitane, dar mi se pare mai interesant asa...am sa incerc,oricum vin SARBATORILE...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu prune si nuca