Prajitura Confiata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura Confiata

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 albusuri, 7 linguri zahar, 5 linguri faina, fructe confiate (stafide,coaja de portocala,smochine,caise,etc)
  • Blat 2:
  • 5 oua intregi, 5 linguri zahar, 5 linguri faina,
  • Crema:
  • 5 galbenusuri, 3 oua intregi, 250 gr zahar, 4 linguri cacao, 300 gr unt
  • Glazura:
  • 150 gr zahar pudra, 1 lingura de cacao, 3 linguri de apa

Mod de preparare

Blat 1:5 albusuri de ou se bat bine cu 7 linguri de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga 5 linguri de faina in ploaie si se amesteca bine, se mai adauga rahat taiat marunt ,fructe confiate(stafide, coaja de portocala, smochine, caise)si bucatele de nuca,compozitia se pune intr-o tava si se coace.

Blat 2: se face un blat de tort din 5 oua ,5 oua intregi se bat bine cu mixerul cu 5 linguri de zahar, apoi se adauga 5 linguri de faina si se amesteca bine ,se pune intr-o tava si se coace, cand este copt si racit se taie in 2.aceste foi se pun sus si jos de blatul cu fructe confiate.

Crema: cele 5 galbenusuri si 3 oua intregi se amesteca bine cu 250 gr zahar si 4 linguri de cacao si se fierbe pe bain marie pana devine o crema groasa care se lasa la racit si apoi se bate bine cu 300 gr unt pana devine o crema spumoasa,aceasta crema se pune intre foi.

Glazura: 150 gr zahar pudra,1 lingura de cacao,3 linguri de apa ,se amesteca bine pana devine o pasta si se intinde pe prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta