Curatam perele de coaja (perele nu trebuie sa fie foarte coapte), le taiem felii subtiri si le amestecam cu o lingura de zahar.
Curatam perele de coaja (perele nu trebuie sa fie foarte coapte), le taiem felii subtiri si le amestecam cu o lingura de zahar, scortisoara si 2-3 picaturi de vanilie. In alt vas amestecam branza ricotta cu 2 linguri de zahar, oul si esenta de vanilie. Intindem foaia de placinta in tava impreuna cu hirtia de copt. Intepam cu furculita din loc in loc, asezam feliile de pere, turnam deasupra crema, presaram simburii de nuca rupti bucatele si stafidele, indoim usor fara sa apasam prea tare marginile foii de placinta si introducem in cuptorul incins.
Coacem 15-20 de minute la 180 grade C. Zaharul poate fi inlocuit cu miere de albine, perele cu piersici sau mere, iar ricotta cu mascarpone, in functie de sezon si gust. In sezonul cald eu inlocuiesc perele cu piersici si servesc prajitura cu inghetata de vanilie deasupra.
Pofta buna tuturor!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii