autor:

Catalina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura crocanta cu prune

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2010

Ingrediente
200 g faina 1,2 kg prune, 150 g zahar brun (de trestie), dar cred ca iese la fel de bun si cu zaharul obisnuit, 160 g unt, 5-6 linguri musli, 75 g alune nesarate (eu am pus migdale)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala prunele si se taie in jumatate inlaturand samburele. Se pun intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm si se pudreaza cu 40 g zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Alunele macinate (eu am lasat migdalele bucati mai mari) se amesteca cu faina, zaharul ramas si untul moale. Se amesteca totul cu mana pana se formeaza o compozitie faramicioasa. Se adauga musli si se amesteca din nou. Se pune compozitia peste prune si se da la cuptor pentru circa 20 minute pana cand va fi putin rumenit si crocant. Se poate servi caldut sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crocanta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura marmorata cu visine si bezea

Prajitura marmorata cu visine si bezea

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja de

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tarta de ciocolata fara gluten

Tarta de ciocolata fara gluten

Crusta: Se preincalzeste cuptorul la 170 g C. Se amesteca in blender faina de migdale si cocosul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Imi place reteta, am s-o incerc. Felicitari !*****

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Si eu pregatesc ceva asemanator si intr-adevar este un deliciu...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      Pe cat de simpla, pe atat de buna !

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Trebue sa fie un deliciu.........

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Ce gustoasa trebuie sa fie!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Minunata,de retinut reteta.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina 1,2 kg prune
  • 150 g zahar brun (de trestie)
  • dar cred ca iese la fel de bun si cu zaharul obisnuit
  • 160 g unt
  • 5-6 linguri musli
  • 75 g alune nesarate (eu am pus migdale)

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

24 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese si sirop de artar