Am facut aceasta reteta de prajitura familiei mele si toti s-au lins pe degete. In fiecare saptamana trebuie sa o fac :). Merita sa incercati si voi aceasta reteta.
Albusurile de la oua se pun intr-o cratita si se amesteca pana devine spuma.
Galbenusurile se pun intr-o oala si se amesteca deasupra la aburi!
Nu pe foc deci se pune intr-un castron mai mare apa si dupa aceea puneti galbenusurile si amestecati.
Puneti cele 7 linguri de zahar in crema si aluat. In spuma (aluat) puneti si cele 3 linguri de cacao si cele 50 grame faina iar in crema puneti caramel.
In spuma mai puneti si 500 grame nuca macinata sau alune macinate.
2 plicuri de frisca puneti la crema si 1 la spuma.
Se fac 4 foi din aceasta spuma si dupa aceea se umpla cu crema. Ciocolata se razuieste deasupra dupa preferinta.
Ar fi mai bine sa faceti spuma cu nuca macinata si deasupra sa puneti alune nemacinate si ciocolata razuita!
O foaie trebuie sa stea la cuptor 30 min. Crema se lasa pe aburi 45 min dupa-aceea o puneti la rece si cand s-a racit puneti margarina rama si o amestecati cu mixerul.
SUCCES!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii