autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu 15 oua (Sniker)

Autor: dinka camelia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dinka camelia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2005

Ingrediente
15 oua, 50 grame faina, o ciocolata, 3 plicuri praf de frisca, 1 plic de intaritor alune sau nuca, 1 plic de caramel, 3 linguri cacao, 7 linguri de zahar in crema, 5 linguri zahar in aluat, 1 pachet margarina

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Am facut aceasta reteta de prajitura familiei mele si toti s-au lins pe degete. In fiecare saptamana trebuie sa o fac :). Merita sa incercati si voi aceasta reteta.
Albusurile de la oua se pun intr-o cratita si se amesteca pana devine spuma.
Galbenusurile se pun intr-o oala si se amesteca deasupra la aburi!
Nu pe foc deci se pune intr-un castron mai mare apa si dupa aceea puneti galbenusurile si amestecati.
Puneti cele 7 linguri de zahar in crema si aluat. In spuma (aluat) puneti si cele 3 linguri de cacao si cele 50 grame faina iar in crema puneti caramel.
In spuma mai puneti si 500 grame nuca macinata sau alune macinate.
2 plicuri de frisca puneti la crema si 1 la spuma.
Se fac 4 foi din aceasta spuma si dupa aceea se umpla cu crema. Ciocolata se razuieste deasupra dupa preferinta.
Ar fi mai bine sa faceti spuma cu nuca macinata si deasupra sa puneti alune nemacinate si ciocolata razuita!
O foaie trebuie sa stea la cuptor 30 min. Crema se lasa pe aburi 45 min dupa-aceea o puneti la rece si cand s-a racit puneti margarina rama si o amestecati cu mixerul.
SUCCES!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu 15 oua (Sniker)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Piersici

Piersici

Smantana se amesteca cu oul,zaharul pudra, putina sare, untul topit dar racit, coaja rasa de lamaie

5 voturi    0 comentarii
6h
Prajituri
Prajitura cu

Prajitura cu "foi de zahar ars"

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii. pentru crema se amesteca cele 4 lg.

8 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandra , 17 mai 2016

    reteta o fi buna dar ataaat de greu de descifrat!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • 15 oua
  • 50 grame faina
  • o ciocolata
  • 3 plicuri praf de frisca
  • 1 plic de intaritor alune sau nuca
  • 1 plic de caramel
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri de zahar in crema
  • 5 linguri zahar in aluat
  • 1 pachet margarina

Raporteaza reteta

Fara foto

Alexandra

reteta o fi buna dar ataaat de greu de descifrat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de criza- 500 retete
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide