Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu gemul si bicarbonatul stins cu otet. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se amesteca cu grija cele doua compozitii, apoi se pune faina cernuta proaspat. Se pune la copt intr-o tava (25/36cm), unsa cu ulei si tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu spre mic, aprox. 40 min. Blatul copt se lasa sa se raceasca in bucatarie.
Crema:
Se pune zaharul intr-o cratita (1,5l) cu o lingurita de apa, sa se caramelizeze. Cand s-a topit tot zaharul si are culoarea caramelei, se pune o cescuta cu apa (atentie sa nu va frigeti de la vapori) si se lasa la foc mic sa se dizolve zaharul. In acest timp, amestecati faina cu restul de apa si desfaceti bine toate cocoloasele.
Turnati amestecul in siropul de zahr ars si fierbeti pana se ingroasa (amestecati continuu sa nu se lipeasca). In crema fierbinte puneti untul taiat cubulete si amestecati pana se omogenizeaza. Dati la rece. In crema bine racita, puneti esenta de rom.
Montarea prajituri:
Blatul rece, se taie in cuburi de 6/6 cm care se taie individual pe jumatate pe orizontala. Se pune crema la mijlocul fiecarei prajituri. Se poate pune (sau nu) pudra cu zahar.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii