prajitura cu alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1. FOILE (BLATURI):
  • - 9 albusuri;
  • - 300 g zahar;
  • - 5 galbenusuri;
  • - 2 linguri pesmet;
  • - 450 g alune prajite si macinate;
  • - 3 linguri faina;
  • - 3 linguri ness;
  • - 1 praf de copt si un praf de sare.
  • 2. CREMA:
  • - 1 pachet budinca de vanilie;
  • - 4 galbenusuri;
  • - 300 ml lapte;
  • - 200 g zahar;
  • - 2 pachete de unt (80%grasime).

Mod de preparare

1. FOILE

se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cele 5 galbenusuri cu un praf de sare, apoi se adauga pesmetul, alunele, faina, praful de copt si ness-ul (amestecate toate, in prealabil).

Din aceasta compozitie se coc 3 foi in tava unsa si tapetata cu faina.

2 CREMA

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu putin lapte rece, se adauga cele 4 galbenusuri si restul de lapte fierbinte si se fierbe putin pe foc pana se ingroasa.Se da deoparte pana se raceste.

Untul se freaca spuma si apoi se adauga cate putin din compozitia de mai sus. Se umplu foile cu crema. Deasupra se pune o glazura de ciocolata.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise