autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu alune si vin rosu

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 16 felii): 100 g ciocolata amaruie, , 250 g miere (eventual de padure), , 3 oua mijlocii, , 250 g unt moale, , 250 g faina, , 1 pachet praf de copt, , 1 pachet zahar vanilat, , 1 lingurita scortisoara pisata, , 200 g alune macinate, , 100 ml vin rosu demisec, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se rade ciocolata. Se freaca bine mierea cu untul si ouale pana ce devin spuma. Se incinge cuptorul la 175°C. Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara, ciocolata rasa si alunele macinate, dupa care se incorporeaza ouale frecate cu miere si unt si apoi vinul. Daca aluatul astfel obtinut este prea tare, se mai adauga 1-2 linguri de lapte. Se toarna aluatul intr-o forma de chec unsa, se niveleaza cu un cutit, se baga la cuptor si se coace circa 70 de minute. (Dupa 40 de minute, se acopera cu o folie de pergament.) Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca, se rastoarna si peste ea se presara un strat gros de zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Alcazari

Alcazari

Cele 9 albusuri se bat spuma impreuna cu un praf de sare.Se adauga apoi putin cate putin din zahar

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 felii): 100 g ciocolata amaruie
  • 250 g miere (eventual de padure)
  • 3 oua mijlocii
  • 250 g unt moale
  • 250 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 200 g alune macinate
  • 100 ml vin rosu demisec
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie