autor:

Mihaela Tanasa

» » Prajituri

Prajitura cu ananas

Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
13 oua, 22 linguri zahar, 6-7 linguri faina, 500 g smantana, un compot de ananas taiat rondele, 4 lingurite de gelatina, o cana cu lapte, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blatul: se amesteca bine 8 oua cu 8 linguri de zahar, 6-7 linguri de faina si un pliculet de zahar vanilat, apoi se coace compozitia la cuptor.
Pt crema se folosesc restul ingredientelor, astfel: 5 oua se freaca cu 1o linguri de zahar si se adauga laptele fierbinte, se lasa pe foc si se mesteca mereu pana se face ca o smantana, iar la urma se adauga gelatina dizolvata in putin lapte caldut. Smantana se bate cu 4 linguri zahar pana devine frisca, apoi se amesteca cu crema racita.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu suc de la compot. In tava in care ai copt blatul se aseaza: un rand de rondele de ananas, un strat de crema, apoi o bucata de blat, iarasi crema, apoi cealalta bucata de blat, dupa care se intoarce tava astfel incat ananasul vine deasupra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Asezati feliile de ananas si ciresele glasate intr-o

7 voturi    5 comentarii
50 min
Torturi
Prajitura cu visine, caise si ananas

Prajitura cu visine, caise si ananas

Am scurs visinele din compot si ananasul din conserva, am pus caisele in apa sa se inmoaie putin. Ingredientele

13 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 13 oua
  • 22 linguri zahar
  • 6-7 linguri faina
  • 500 g smantana
  • un compot de ananas taiat rondele
  • 4 lingurite de gelatina
  • o cana cu lapte
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Burlanase cu crema fina de oua