Blatul: se amesteca bine 8 oua cu 8 linguri de zahar, 6-7 linguri de faina si un pliculet de zahar vanilat, apoi se coace compozitia la cuptor.
Pt crema se folosesc restul ingredientelor, astfel: 5 oua se freaca cu 1o linguri de zahar si se adauga laptele fierbinte, se lasa pe foc si se mesteca mereu pana se face ca o smantana, iar la urma se adauga gelatina dizolvata in putin lapte caldut. Smantana se bate cu 4 linguri zahar pana devine frisca, apoi se amesteca cu crema racita.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu suc de la compot. In tava in care ai copt blatul se aseaza: un rand de rondele de ananas, un strat de crema, apoi o bucata de blat, iarasi crema, apoi cealalta bucata de blat, dupa care se intoarce tava astfel incat ananasul vine deasupra. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii