autor:

Mihaela Tanasa

» » Prajituri

Prajitura cu ananas

Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
13 oua, 22 linguri zahar, 6-7 linguri faina, 500 g smantana, un compot de ananas taiat rondele, 4 lingurite de gelatina, o cana cu lapte, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blatul: se amesteca bine 8 oua cu 8 linguri de zahar, 6-7 linguri de faina si un pliculet de zahar vanilat, apoi se coace compozitia la cuptor.
Pt crema se folosesc restul ingredientelor, astfel: 5 oua se freaca cu 1o linguri de zahar si se adauga laptele fierbinte, se lasa pe foc si se mesteca mereu pana se face ca o smantana, iar la urma se adauga gelatina dizolvata in putin lapte caldut. Smantana se bate cu 4 linguri zahar pana devine frisca, apoi se amesteca cu crema racita.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu suc de la compot. In tava in care ai copt blatul se aseaza: un rand de rondele de ananas, un strat de crema, apoi o bucata de blat, iarasi crema, apoi cealalta bucata de blat, dupa care se intoarce tava astfel incat ananasul vine deasupra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ananas

Prajitura cu ananas

Se prepara un blat din cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile

20 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ananas si nuci

Prajitura cu ananas si nuci

Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 13 oua
  • 22 linguri zahar
  • 6-7 linguri faina
  • 500 g smantana
  • un compot de ananas taiat rondele
  • 4 lingurite de gelatina
  • o cana cu lapte
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pateuri cu nectarine