Prajitura cu ananas

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ananas

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 cutie compot de ananas
  • -4 linguri cu varf budinca de vanilie
  • -850 ml lapte
  • -4 linguri zahar
  • -250 gm frisca lichida
  • -4 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare

Se prepara un blat din cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri de zahar.

Se adauga galbenusurile si faina,coaja de lamaie si portocala, praful de copt stins cu lamaie si se mixeaza bine.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt si se aseaza aluatul pentru blat.

Se pune in cuptorul preincalzit la 160 de grade si se lasa 35-40 de minute .

Se scoate pe un gratar sa se raceasca.

Se insiropeaza cu zeama de compot.

Ananasul se taie in bucati marunte si se aseaza peste blat.

Se pune laptele la fiert cu 4 linguri de zahar si se adauga praful de budinca amestecat cu 6 linguri de lapte; cand incepe sa fiarba se mai lasa 1 minut pentru a se ingrosa putin.

Se pune peste blatul cu ananas si se lasa sa se raceaca

Se bate frisca ,se aseaza peste budinca si se presara cu 4 linguri de nuca de cocos.

Se pune la frigider.

Inainte de servire se taie in patrate sau romburi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise