autor:

Andreea Rus

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu banane

Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru blat:5 oua, 200g zahar, 250g margarina pt prajituri, 200g faina, 1 plic praf de copt, 20g cacao, 3 linguri de lapte, Pentru crema:2 plicuri frisca, 50g unt, 200g ciocolata, 3 linguri miere, 8 banane

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mixam margarina cu 100g zahar si cele 5 galbenusuri. In alt castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare si cu 100g zahar. Cele 2 compozitii se amesteca usor de sus in jos si se adauga cele 3 linguri de lapte. Peste acestea se adauga faina, praful de copt si cacaoa. Intr-o tava punem hartie de copt pe care o ungem in prealabil cu ulei iar apoi adaugam compozitia. O lasam la cuptor circa 20-25 de minute si verificam cu scobitoarea daca s-a copt. Lasam blatul sa se raceasca iar apoi il taiem in doua parti egale. Pentru crema amestecati 1 plic de frisca cu 100ml lapte apoi il puneti la foc mic pana se incalzeste. Apoi adaugati mierea, untul si ciocolata maruntita. Toate acestea se amesteca pana se omogenizeaza. Crema obtinuta se pune in frigider 2 ore iar apoi peste aceasta se incorporeaza celalalt plic de frisca pe care il amestecam cu 150ml lapte. Peste blat se pun bananele, apoi crema, celalalt blat si iar crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
prajitura cu capsuni si banane

prajitura cu capsuni si banane

Bananele taiate rondele si capsunile spalate si curatate se fruleaza cu sucul de lamaie, rom si 50

9 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa. Galbenusurile,

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Tare bine mai arata...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Delicioasa si aromata yumi,yumi...!

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:5 oua
  • 200g zahar
  • 250g margarina pt prajituri
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 20g cacao
  • 3 linguri de lapte
  • Pentru crema:2 plicuri frisca
  • 50g unt
  • 200g ciocolata
  • 3 linguri miere
  • 8 banane

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Rus
Compot de fructe asortate

Compot de fructe asortate

Se spala bine fructele.Nectarinele,piersicile si perele se taie felii,strugurii se desfac de pe ciorchina

13 voturi    4 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Spumoasa de strugurei

Spumoasa de strugurei

Pentru inceput se spala strugureii,apoi se zdrobesc cu furculita. Albusurile se bat spuma cu zaharul,

10 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

15 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare bine mai arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune caramelizate si visine