Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
300 gr. faina, 200 gr. unt (din care 25 gr. pentru uns forma), 4 linguri marmelada, 1 lingura otet, 1 virf de cutit bicarbonat, ¼ kg zahar, 3 oua, 2 linguri smintina
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se amesteca untul cu faina, se face o adincitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smintina, doua linguri de zahar, otetul si bicarbonatul. Se framinta bine. Se imparte coca in doua. Se unge tava, se intinde jumatate din coca, se unge cu marmelada, se acopera cu restul de coca. Se da la cuptor. Cind este gata coapta, se bat pe baia de aburi doua albusuri cu restul de zahar. Se pun doua picaturi de otet. Cu aceasta bezea se unge prajitura si se lasa la cuptor pina se intareste. Se taie calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
merele se dau pe razatoarea mare,se amesteca cu zahar dupa gust si scortisoara si se calesc pana
10 voturi
13 comentarii
1h 10 min
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.
Se
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 mai 2009
Otet sau zeama de lamaie.