autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu bezea

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
Coca, 200 g nuci macinate, 100 g faina, 200 g zahar, 200g unt la temperatura camerei, 6 albusuri, 2 linguri cacao, Glazura, 4 galbenusuri, 200 g zahar pudra, o lingurita zeama lamaie, 25 g ciocolata rasa pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Foile
Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul, zaharul, faina si cacaoa. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu. Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste restul ingredientelor deja amestecate. Se amesteca usor cu o furculita pana se incorporeaza.
Glazura
Intr-o tava de aragaz unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 de minute la 325°F.
3Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune uniform glazura; cele 4 galbenusuri frecate cu zaharul praf si zeama de lamaie. Se reintroduce in cuptor inca 5 minute pana este gata si se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Glazura se intareste si arata ca o bezea. Se rade ciocolata peste glazura cat este inca calda. Se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si

15 voturi    17 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu nuca si bezea

Prajitura cu nuca si bezea

Se pune untul la topit, apoi se ia de pe foc si se adauga treptat galbenusurile. Dupa ce s-au amestecat

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Coca
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 6 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • Glazura
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • o lingurita zeama lamaie
  • 25 g ciocolata rasa pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Clafoutis cu prune