autor:

» » Prajituri

Prajitura cu bezea

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
blat: 4 oua, 5 linguri de zahar pudra,30g cacao, 3 linguri faina, bezea: 3 albusuri, 100 g zahar, crema: 2oog ciocolata menaj, 200g unt, decor: 250g smantana pentru frisca(min32% grasime), zahar dupa gust, cicolata rasa

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Blatul: se bat spuma tare 4 albusuri, 5 linguri de zahar pudra, pana cand zaharul se topeste, se adauga pe rand galbenusurile apoi cacao si faina prospat cernute. Se introduce in cuptorul incins intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Bezea: se bat spuma tare albusurile cu zaharul si se adauga peste blatul pe jumatate copt si se continua coacerea in cuptorul cu foc minim pana bezeaua este intarita
crema:se prepara din untul frecat spuma amestecat cu ciocolata topita
Asamblare: peste blatul cu bezea racit se pune crema si se acopera cu frisca batuta si se decoreaza cu cicolata rasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Incalziti cuptorul la treapta 3/170 grade. Tapetati o forma rotunda cu inel, de 26 cm, cu hartie

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Pare sa fie foarte gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • blat: 4 oua
  • 5 linguri de zahar pudra,30g cacao
  • 3 linguri faina
  • bezea: 3 albusuri
  • 100 g zahar
  • crema: 2oog ciocolata menaj
  • 200g unt
  • decor: 250g smantana pentru frisca(min32% grasime)
  • zahar dupa gust
  • cicolata rasa

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Pare sa fie foarte gustoasa.

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema