autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu bezea

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
Foile:, - 200 g zahar, - 4 galbenusuri, - o margarina, - 4 linguri smantana, - 1/2 kg faina, - un praf de copt, - 2 plicuri zahar vanilat, - coaja de la o lamaie, Crema, 1/2 pachet unt, 2 linguri cacao, - esenta de rom, 1 borcan gem sau dulceata de visine, Glazura, - 4 albusuri, - 200 g zahar, zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat moale din ingredientele de mai sus, se imparte in trei. Se coc 3 foi pe fundul tavii.
Crema:
O foaie se faramiteaza, se incorporeaza untul si gemul, cacao, esenta de rom, se intinde peste foaia asezata pe o planseta.Se asaza a doua foaie, presata peste crema, peste care se intinde
bezeaua:
albusele se bat cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se adauga treptat zaharul.Cand se obtine spuma, se da la baie e abur. Se bate pana devine consistenta.Se intinde peste prajitura, se rade ciocolata sau se glazeaza cu o glazura de ciocolata. Ramane cateva ore la temperatura camerei, apoi se da la rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura sara-bezea si gem

Prajitura sara-bezea si gem

Untul moale temperatura "camerei'' se bate cu 200g zahar, se adauga galbenusurile unul cite unul,amestecand

7 voturi    11 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Aluat Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Foile:
  • - 200 g zahar
  • - 4 galbenusuri
  • - o margarina
  • - 4 linguri smantana
  • - 1/2 kg faina
  • - un praf de copt
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - coaja de la o lamaie
  • Crema
  • 1/2 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • - esenta de rom
  • 1 borcan gem sau dulceata de visine
  • Glazura
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de portocale