autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu bezea

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
Foile:, - 200 g zahar, - 4 galbenusuri, - o margarina, - 4 linguri smantana, - 1/2 kg faina, - un praf de copt, - 2 plicuri zahar vanilat, - coaja de la o lamaie, Crema, 1/2 pachet unt, 2 linguri cacao, - esenta de rom, 1 borcan gem sau dulceata de visine, Glazura, - 4 albusuri, - 200 g zahar, zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat moale din ingredientele de mai sus, se imparte in trei. Se coc 3 foi pe fundul tavii.
Crema:
O foaie se faramiteaza, se incorporeaza untul si gemul, cacao, esenta de rom, se intinde peste foaia asezata pe o planseta.Se asaza a doua foaie, presata peste crema, peste care se intinde
bezeaua:
albusele se bat cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se adauga treptat zaharul.Cand se obtine spuma, se da la baie e abur. Se bate pana devine consistenta.Se intinde peste prajitura, se rade ciocolata sau se glazeaza cu o glazura de ciocolata. Ramane cateva ore la temperatura camerei, apoi se da la rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

merele se dau pe razatoarea mare,se amesteca cu zahar dupa gust si scortisoara si se calesc pana

10 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem o

41 voturi    20 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Foile:
  • - 200 g zahar
  • - 4 galbenusuri
  • - o margarina
  • - 4 linguri smantana
  • - 1/2 kg faina
  • - un praf de copt
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - coaja de la o lamaie
  • Crema
  • 1/2 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • - esenta de rom
  • 1 borcan gem sau dulceata de visine
  • Glazura
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu ghimbir