autor:

geanina grigoras

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu bezea

Autor: geanina grigoras (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: geanina grigoras (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
8 oua,750 g zahar,250 ml lapte, jumatate lamaie rasa,cacao,

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma (numai de la 5 oua) cu 250 g zahar, laptele, amoniacul (eu am pus un pliculet de praf de copt), lamaia rasa, 2 linguri cacao si faina cat cuprinde (ca la blatul de tort sa fie compozitia) si apoi se da la cuptor compozitia pentru 30 minute. Pentru bezea: cele trei albusuri ramase se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga zeama de la lamaie. Cand e gata compozitia din cuptor se scoate si se pune intr-un strat deasupra bezeaua, apoi se da la cuptor cateva minute pana se aureste un pic. Pentru ciocolata: la o lingura de apa se agauga una de cacao si una de zahar, se pune la foc potrivit si cand da in clocot se mai lasa un pic pana se leaga un pic (ca un sirop mai gros), se scoate din cuptor prajitura, se taie in patratele si se toarna siropul pe taietura sa se acopere toata tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea. Se

1 vot    3 comentarii
5h
Prajituri
Prajitura acrisoara cu prune si bezea

Prajitura acrisoara cu prune si bezea

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza

8 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Crema caramel