autor:

geanina grigoras

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu bezea

Autor: geanina grigoras (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: geanina grigoras (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
8 oua,750 g zahar,250 ml lapte, jumatate lamaie rasa,cacao,

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma (numai de la 5 oua) cu 250 g zahar, laptele, amoniacul (eu am pus un pliculet de praf de copt), lamaia rasa, 2 linguri cacao si faina cat cuprinde (ca la blatul de tort sa fie compozitia) si apoi se da la cuptor compozitia pentru 30 minute. Pentru bezea: cele trei albusuri ramase se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga zeama de la lamaie. Cand e gata compozitia din cuptor se scoate si se pune intr-un strat deasupra bezeaua, apoi se da la cuptor cateva minute pana se aureste un pic. Pentru ciocolata: la o lingura de apa se agauga una de cacao si una de zahar, se pune la foc potrivit si cand da in clocot se mai lasa un pic pana se leaga un pic (ca un sirop mai gros), se scoate din cuptor prajitura, se taie in patratele si se toarna siropul pe taietura sa se acopere toata tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura simpla cu bezea

Prajitura simpla cu bezea

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful

20 voturi    10 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem o

45 voturi    20 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Inimioare dulci