Prajitura cu bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cesti cu zahar granulat
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 3/4 ceasca de unt topit
  • 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
  • 3 cesti cu faina
  • 3 lingurite cu praf de copt
  • 1 ceasca de lapte
  • 6 albusuri de ou, la temperatura camerei
  • Crema
  • 250 g unt sau margarina
  • 1/2 litru de lapte
  • 2-3 linguri de faina
  • 300 g zahar pudra
  • zeama si coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare

1. Amesteca sarea, zaharul si untul topit intr-un vas, adaugand si esenta de vanilie. Incorporeaza apoi faina si praful de copt. Alterneaza faina (in ploaie!) cu laptele, pe care le incorporezi concomitent in crema deja formata, amestecand foarte bine.

2. Pune albusurile de ou intr-un vas si bate-le bine, pana se formeaza o spuma. Incorporeaza-le si pe acestea in aluat.

3. Se imparte aluatul in 3, fiecare foaie urmand sa se coaca pe rand.

4. Pentru crema, se amesteca faina cu laptele si se incalzesc la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu prinde cocoloase. Intr-un alt vas, se freaca bine margarina cu zaharul si se adauga laptele racit. Se amesteca pana se obtine o crema fina, la care se adauga zeama de lamaie si coaja rasa.

4. Pentru crema, se amesteca faina cu laptele si se incalzesc la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu prinde cocoloase. Intr-un alt vas, se freaca bine margarina cu zaharul si se adauga laptele racit. Se amesteca pana se obtine o crema fina, la care se adauga zeama de lamaie si coaja rasa.

5. Se pune crema intre foi si se lasa la rece. Se consuma a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise