autor:

iulix

» » Prajituri

Prajitura cu bezea

Autor: iulix (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulix (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2009

Ingrediente
2 cesti cu zahar granulat, 1/2 lingurita cu sare, 3/4 ceasca de unt topit, 1/2 lingurita cu esenta de vanilie, 3 cesti cu faina, 3 lingurite cu praf de copt, 1 ceasca de lapte, 6 albusuri de ou, la temperatura camerei, , Crema, , 250 g unt sau margarina, 1/2 litru de lapte, 2-3 linguri de faina, 300 g zahar pudra, zeama si coaja de la 1 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Amesteca sarea, zaharul si untul topit intr-un vas, adaugand si esenta de vanilie. Incorporeaza apoi faina si praful de copt. Alterneaza faina (in ploaie!) cu laptele, pe care le incorporezi concomitent in crema deja formata, amestecand foarte bine.
2. Pune albusurile de ou intr-un vas si bate-le bine, pana se formeaza o spuma. Incorporeaza-le si pe acestea in aluat.
3. Se imparte aluatul in 3, fiecare foaie urmand sa se coaca pe rand.
4. Pentru crema, se amesteca faina cu laptele si se incalzesc la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu prinde cocoloase. Intr-un alt vas, se freaca bine margarina cu zaharul si se adauga laptele racit. Se amesteca pana se obtine o crema fina, la care se adauga zeama de lamaie si coaja rasa.
4. Pentru crema, se amesteca faina cu laptele si se incalzesc la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu prinde cocoloase. Intr-un alt vas, se freaca bine margarina cu zaharul si se adauga laptele racit. Se amesteca pana se obtine o crema fina, la care se adauga zeama de lamaie si coaja rasa.
5. Se pune crema intre foi si se lasa la rece. Se consuma a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem o

49 voturi    20 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura sara-bezea si gem

Prajitura sara-bezea si gem

Untul moale temperatura "camerei'' se bate cu 200g zahar, se adauga galbenusurile unul cite unul,amestecand

8 voturi    11 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

    Foile se coc in tava sau pe dosul tavii?

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cesti cu zahar granulat
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 3/4 ceasca de unt topit
  • 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
  • 3 cesti cu faina
  • 3 lingurite cu praf de copt
  • 1 ceasca de lapte
  • 6 albusuri de ou
  • la temperatura camerei
  • Crema
  • 250 g unt sau margarina
  • 1/2 litru de lapte
  • 2-3 linguri de faina
  • 300 g zahar pudra
  • zeama si coaja de la 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de iulix
Tort cu frisca si ananas

Tort cu frisca si ananas

Se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma batundu-se spuma cu un praf de sare. Se adauga

3 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Salata de castraveti cu branza

Salata de castraveti cu branza

Se spala castravetii, se curata de coaja si se taie rondele. Apoi se da pe razatoarea mica branza.

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Tort cu frisca si cirese

Tort cu frisca si cirese

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Foile se coc in tava sau pe dosul tavii?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan pufos cu ananas