Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Se adauga galbenusurile treptat si la final migdalele macinate si faina cernuta cu praful de copt si amidonul.Se amesteca usor, de sus in jos.Se toarna aluatul intr-o tava de 20x25 cm in care se pune hartie de copt si se coace la 200 grade, timp de 20-30 min. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema se amesteca laptele cu praful de budinca, zaharul si zaharul vanilat. Se pune pe foc si se lasa pana se ingrasa.Se da sa se raceasca complet dupa care se incorporeaza treptat untul moale.
Se desprinde hartia de copt de blat si se imparte in 3. Se unge prin foaie cu jumatate de gem, se intinde o treime din crema, se acopera cu alt blat, se unge cu gemul ramas si o alta treime din crema. Se acopera cu o a treia foaie si se intinde deasupra crema ramasa. Se presara cu migdale, se lasa sa se intareasca si se taie in portii, si se decoreaza fiecare bucatica cu cirese.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii