autor:

andy andreea

» » Prajituri

Prajitura cu migdale

Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 august 2012

Ingrediente
Pt blat:, 5 oua, 120 g zahar pudra, 80 g faina, 1 pachet praf de copt, 50 g amidon de cartofi, 50 g migdale macinate, Pt crema:, 300 ml lapte, 60 g zahar pudra, 1 pachet budinca de vanilie, 150 g unt, 2 pachete zahar vanilat, 100 g gem de zmeura, 50 g feliii de migdale rase, cirese confiate sau din compot pt decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Se adauga galbenusurile treptat si la final migdalele macinate si faina cernuta cu praful de copt si amidonul.Se amesteca usor, de sus in jos.Se toarna aluatul intr-o tava de 20x25 cm in care se pune hartie de copt si se coace la 200 grade, timp de 20-30 min. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema se amesteca laptele cu praful de budinca, zaharul si zaharul vanilat. Se pune pe foc si se lasa pana se ingrasa.Se da sa se raceasca complet dupa care se incorporeaza treptat untul moale.

Se desprinde hartia de copt de blat si se imparte in 3. Se unge prin foaie cu jumatate de gem, se intinde o treime din crema, se acopera cu alt blat, se unge cu gemul ramas si o alta treime din crema. Se acopera cu o a treia foaie si se intinde deasupra crema ramasa. Se presara cu migdale, se lasa sa se intareasca si se taie in portii, si se decoreaza fiecare bucatica cu cirese.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu piersici si foite de migdale

Prajitura cu piersici si foite de migdale

Margarina se freaca f.bine cu zaharul pudra;se pun,apoi,ouale,unu cite unul,esenta de migdale,sarea,vanilia;se

7 voturi    9 comentarii
4h
Prajituri
Prajitura din aluat dospit,cu fulgi de migdale

Prajitura din aluat dospit,cu fulgi de migdale

Pentru a face aluatul,procedam asa:intr-un pahar se pune drojdia cu 3-4 lingurite de zahar(din cele

10 voturi    6 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Cred ca este delicioasa, ador gustul migdalelor.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 80 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 50 g amidon de cartofi
  • 50 g migdale macinate
  • Pt crema:
  • 300 ml lapte
  • 60 g zahar pudra
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 150 g unt
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 100 g gem de zmeura
  • 50 g feliii de migdale rase
  • cirese confiate sau din compot pt decor

Raporteaza reteta

Retete
de andy andreea
Cotlete cu ierburi aromate

Cotlete cu ierburi aromate

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, se marunteste si verdeata si apoi si amesteca toate

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Bilute de cartofi

Bilute de cartofi

Se fierb carofi in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja si se piseaza bine.Se adauga untul topit,

2 voturi    0 comentarii
55 min
Aperitive
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca este delicioasa, ador gustul migdalelor.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mousse de caramel si pere caramelizate