Merele se spala,se curata de coaja ,se taie cubulete si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt. Se presara deasupra o cana de zahar,scortisoara si printre ele se mai aseaza bucatele de unt. Se da tava la cuptor pana se caramelizeaza merele, pana se rumenesc si prind o culoare aurie. Se lasa la racit. Se separa albusurile de la oua si se bat pana se obtine o bezea impreuna cu cealalta cana de zahar, zaharul adaugandu-se treptat. Se adauga apoi galbenusurile, se amesteca si treptat se adauga faina. Se adauga esenta de vanilie dupa gust. Compozitia se toarna peste merele caramelizate si se da din nou la cuptor . Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca dupa gust si bucatele de mar .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii