autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura cu blat cu mere caramelizate- ca in Dobrogea

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
8 oua, 2 cani de zahar, 8 linguri de faina, 1 kg mere, un pachet unt, esenta vanilie,scortisoara dupa gust, , , Aceasta prajitura am servit-o in Delta ,intr-un catun uitat de lume acum ceva vreme. Cum am gasit reteta am scris-o imediat urmand sa postez si poze cat mai curand..., Este o prajitura deosebita..

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Merele se spala,se curata de coaja ,se taie cubulete si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt. Se presara deasupra o cana de zahar,scortisoara si printre ele se mai aseaza bucatele de unt. Se da tava la cuptor pana se caramelizeaza merele, pana se rumenesc si prind o culoare aurie. Se lasa la racit. Se separa albusurile de la oua si se bat pana se obtine o bezea impreuna cu cealalta cana de zahar, zaharul adaugandu-se treptat. Se adauga apoi galbenusurile, se amesteca si treptat se adauga faina. Se adauga esenta de vanilie dupa gust. Compozitia se toarna peste merele caramelizate si se da din nou la cuptor . Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca dupa gust si bucatele de mar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat cu mere caramelizate- ca in Dobrogea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul si oul, cateva minute,cu o lingura de lemn. Se adauga

15 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Chec din albusuri cu nuci si cicolata

Chec din albusuri cu nuci si cicolata

Albusele se bat bine dupa care se adauga pe rand, zaharul, faina, uleiul, nucile, coaja rasa de portocala.

13 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Eu prepar intotdeauna frisca in casa din smantana naturala si iese extraordinara...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Trebuie sa fie, f. buna, dar pacat sa o consumama cu frisca, este autentica, imi pare ca ar fi bine sa o consumam ca atare, e mai sanatos.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    si eu mai fac ceva asemanator,atata doar ca merele le caramelizez pe ochiul de aragaz,dupa care pun aluatul de pandispan si la cuptor

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      E intresanta si asa praji cu mere,adica merele sunt taiate cubulete!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Delicio

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Imi place reteta,ceva in felul asta pregatesc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 kg mere
  • un pachet unt
  • esenta vanilie,scortisoara dupa gust
  • Aceasta prajitura am servit-o in Delta ,intr-un catun uitat de lume acum ceva vreme. Cum am gasit reteta am scris-o imediat urmand sa postez si poze cat mai curand...
  • Este o prajitura deosebita..

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Eu prepar intotdeauna frisca in casa din smantana naturala si iese extraordinara...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere