autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu blat de cocos

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 6 albusuri, 100 g zahar, 100 g nuca de cocos, esenta de vanilie, , Pentru crema avem nevoie de:, 1 plic Crem Ole de vanilie, 250 ml frisca lichida, 150 ml lapte rece

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer.
Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura.

Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,pana se usuca si incepe sa se rumeneasca usor.

Crema:
Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o crema consistenta,ce o repartizam uniform peste blatul de cocos.

Se \"orneaza\" :)) cu 50 g ciocolata topita si se da la rece pentru 2 ore,dupa care se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine. Cafeaua fiarta o indulcin

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Savarine

Savarine

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi

42 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Priscella Monterroza , 30 iunie 2013

    I like this so how do I post it to facebook?

  • Fara foto

    Cristiana Talpescu , 29 iunie 2013

    :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 august 2010

    O bunatate !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Inghetata de vanilie