Prăjitură cu bostan(dovleac)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prăjitură cu bostan(dovleac)

Ingrediente

  • 2 căni de piure de dovleac(copt)
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de ulei
  • 4 ouă mari
  • 2 căni de făină
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • ½ linguriţă de sare
  • 2 linguriţe de scorţişoară pudră
  • cuişoare pudră
  • 1 linguriţă de coajă de portocală rasă
  • ½ linguriţă de ghimbir pudră
  • Crema de brânză:
  • 1 pachet de unt
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguriţe de extract de vanilie
  • coajă rasă de portocală
  • zahăr pudră după gust
  • ½ cană de nuci tăiate pentru decor

Mod de preparare

Zahărul se bate cu ouăle întregi, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă piureul de dovleac şi se amestecă din nou.

Ingredientele uscate se amestecă separat, apoi se adaugă la compoziţie.

Se unge tava cu grăsime şi se pune hârtie de copt sau 2 coli albe.

Se coace la foc mare, apoi se face puţin mai mic sa nu se ardă, cam 40 de minute, depinde de cuptor.Se lasă să se răcească bine, eventual până a doua zi.

Crema de brânză se prepară amestecând toate ingredientele(untul să fie la temperatura camerei). Se pune deasupra sau se taie prăjitura în 2 pe mijloc şi se pune puţină cremă, apoi jumătatea cealaltă şi se ornează tot cu cremă. Pe deasupra se pun bucăţi de nucă sau bombonele de ciocolată.

Prăjitura aceasta a fost pregătită de fiica mea, Andra, pentru ziua măicuţei. La mulţi ani, măicuţo dragă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise