autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Prăjitură cu bostan(dovleac)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2012

Ingrediente
2 căni de piure de dovleac(copt), 1 cană de zahăr, 1 cană de ulei, 4 ouă mari, 2 căni de făină, 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu, 1 linguriţă de praf de copt, ½ linguriţă de sare, 2 linguriţe de scorţişoară pudră, cuişoare pudră, 1 linguriţă de coajă de portocală rasă, ½ linguriţă de ghimbir pudră, , Crema de brânză:, 1 pachet de unt, 500 g brânză de vaci, 2 linguriţe de extract de vanilie, coajă rasă de portocală, zahăr pudră după gust, ½ cană de nuci tăiate pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Zahărul se bate cu ouăle întregi, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă piureul de dovleac şi se amestecă din nou.
Ingredientele uscate se amestecă separat, apoi se adaugă la compoziţie.
Se unge tava cu grăsime şi se pune hârtie de copt sau 2 coli albe.
Se coace la foc mare, apoi se face puţin mai mic sa nu se ardă, cam 40 de minute, depinde de cuptor.Se lasă să se răcească bine, eventual până a doua zi.
Crema de brânză se prepară amestecând toate ingredientele(untul să fie la temperatura camerei). Se pune deasupra sau se taie prăjitura în 2 pe mijloc şi se pune puţină cremă, apoi jumătatea cealaltă şi se ornează tot cu cremă. Pe deasupra se pun bucăţi de nucă sau bombonele de ciocolată.
Prăjitura aceasta a fost pregătită de fiica mea, Andra, pentru ziua măicuţei. La mulţi ani, măicuţo dragă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu bostan(dovleac)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

    LA MULTI ANI! maicutei tale Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce aromat!!!!!!!!!!!!!!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 2 căni de piure de dovleac(copt)
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de ulei
  • 4 ouă mari
  • 2 căni de făină
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • ½ linguriţă de sare
  • 2 linguriţe de scorţişoară pudră
  • cuişoare pudră
  • 1 linguriţă de coajă de portocală rasă
  • ½ linguriţă de ghimbir pudră
  • Crema de brânză:
  • 1 pachet de unt
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguriţe de extract de vanilie
  • coajă rasă de portocală
  • zahăr pudră după gust
  • ½ cană de nuci tăiate pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

LA MULTI ANI! maicutei tale Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce aromat!!!!!!!!!!!!!!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu