autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 octombrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 300 g faina, 1 ou, 200 g smantana, 2 linguri mari unsoare, 1 praf de copt stins in lamaie, 1 varf cutit sare, 1 plic zahar vanilat., Pentru crema de branza: 1 kg branza vaci proaspata, 1 plic zahar vanilat, 1 plic scortisoara, stafide cateva bucatzele, 100 g zahar, 2 oua.

Dificultate: Medie Timp: 1h

77 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se amesteca faina, smantana, unsoarea, oul, praful de copt, sare si vanilie si de gace un aluat fraged. Se lasa la temperatura camerei.
Se prepara pasta de branza amestecand branza cu ouale, vanilia, scortisoara, stafidele, zaharul.
Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava prima parte. Se pune pasta de branza si se aranjeaza sa cuprinda toata tava si se aseaza a doua parte de aluat. Se pune in cuptorul incins cu 10 minute inainte. Se lasa la cuptor cca. 30 minute. Din cand in cand se verifica cu scobitoarea si se fac forme usoare cu furculitza pe aluatul de deasupra. Se presara cand e calda zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si visine

Prajitura cu branza si visine

Visinele, dupa ce le scoatem samburii le punem la scurs pe o sita, iar dedesubt puneti o farfurioara

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Prajitura cu branza si caise

Prajitura cu branza si caise

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma si apoi se adauga pe rand zaharul, 3

30 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

77 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri mari unsoare
  • 1 praf de copt stins in lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Pentru crema de branza: 1 kg branza vaci proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic scortisoara
  • stafide cateva bucatzele
  • 100 g zahar
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Sarah Bernard ( tobițe )