autor:

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 octombrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 300 g faina, 1 ou, 200 g smantana, 2 linguri mari unsoare, 1 praf de copt stins in lamaie, 1 varf cutit sare, 1 plic zahar vanilat., Pentru crema de branza: 1 kg branza vaci proaspata, 1 plic zahar vanilat, 1 plic scortisoara, stafide cateva bucatzele, 100 g zahar, 2 oua.

Dificultate: Medie Timp: 1h

78 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se amesteca faina, smantana, unsoarea, oul, praful de copt, sare si vanilie si de gace un aluat fraged. Se lasa la temperatura camerei.
Se prepara pasta de branza amestecand branza cu ouale, vanilia, scortisoara, stafidele, zaharul.
Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava prima parte. Se pune pasta de branza si se aranjeaza sa cuprinda toata tava si se aseaza a doua parte de aluat. Se pune in cuptorul incins cu 10 minute inainte. Se lasa la cuptor cca. 30 minute. Din cand in cand se verifica cu scobitoarea si se fac forme usoare cu furculitza pe aluatul de deasupra. Se presara cand e calda zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat. Intr-un alt bol se amesteca branza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

78 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri mari unsoare
  • 1 praf de copt stins in lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Pentru crema de branza: 1 kg branza vaci proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic scortisoara
  • stafide cateva bucatzele
  • 100 g zahar
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu kiwi si jeleu din sirop mentolat de pin