autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , 250g faina, un praf de sare, 100g zahar, 125g unt(sau margarina Rama), 1 ou, , Pentru umplutura:, , 1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile,asa ca le lasam din timp la scurs,sunt bune cele taiate in jumatati), 700 g branza grasa de vaci, 100 g zahar, 250 ml frisca lichida, 5 oua, 1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr. Oetker, 1/2 plic praf de frisca tot de la Dr. Oetker, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si un praf de sare, se adauga oul si la sfarsit faina, se obtine un aluat omogen care se lasa la congelator 1/2 ora, pus intr-o folie de plastic.

Pentru umpultura:
1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile, asa ca le lasam din timp la scurs, sunt bune cele taiate in jumatati)
700 g branza grasa de vaci
100 g zahar
250 ml frisca lichida
5 oua
1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr.Oetker
1/2 plic praf de frisca tot de la Dr.Oetker
2 plicuzi zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare

Se amesteca bine branza cu zaharul, vanilia, coaja rasa de lamaie si praful de sare. Apoi se aduga frisca lichida (nu trebuie batuta, se puna asa lichida), apoi cele 5 oua care se amesteca bine, praful de budinca si praful de frisca. Se omogenizeza totul.
Se ia o forma rotunda de tort (26cm) cu fundul detasabil, se unge bine cu unt si se tapeteaza cu hartie pergament.
Se scoare aluatul din congelator si se da forma dupa marimea formei de tort. Se aseza cu grija, inclusiv pe marginile laterale ale formei. Se toarna compozitia de branza, iar deasupra se aseaza jumatatile de piersica cu gura in jos. Se baga la cuptorul preincalzit la temperatura de 180 g C timp de 50 - 60 de minute. Timpul de coacere tine de cuptorul fiecaruia. Se scoate, se lasa la racit, apoi se taie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul. Punem faina,

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Delicioasa!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    F.fina. Delicioasa ! Punctaj maxim,Silvia !

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

    foarte fine arata si cred ca e delicioasa!o sa o prepar chiar azi!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Delicioasa

    • Fara foto

      maria mihalache , 16 octombrie 2009

      Bun,bun,bun..............

    • Fara foto

      maria mihalache , 16 octombrie 2009

      Imi plac tare mult prajiturile cu branza.............felicitari arata tare bine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      O bunatate,super delicioasa si aranjamentul ca '''La Capsa'''Felicitari !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • un praf de sare
  • 100g zahar
  • 125g unt(sau margarina Rama)
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile,asa ca le lasam din timp la scurs,sunt bune cele taiate in jumatati)
  • 700 g branza grasa de vaci
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 oua
  • 1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr. Oetker
  • 1/2 plic praf de frisca tot de la Dr. Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mille feuille cu caramel