autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g aluat de foitaj, , 500 g branza slaba de vaci, , 4 oua, , 100 g faina, , 60 g unt, , 80 g stafide, , 2 cl rachiu de fructe (diluat cu apa).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr., se intinde aluatul si se acopera cu el fundul unei forme de tort (in asa fel incat sa-l depaseasca), se inteapa cu furculita, se pune peste el o hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole si se pre-coace 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se indeparteaza hartia si boabele.
Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga faina si untul si dupa ce s-au incorporat bine (eventual cu mixerul), se adauga albusurile batute spuma, stafidele si rachiul de fructe. Se toarna umplutura in forma, se netezeste si se coace prajitura o ora, in cuptorul incins la 170gr., pana ce se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca, se scoate din forma, se taie bucati si se presara - eventual - cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si lamaie

Prajitura cu branza si lamaie

Preincalziti cuptorul. Ungeti cu ulei o forma pentru blat de tort si tapetati-o cu hârtie pergament.

59 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale

10 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g aluat de foitaj
  • 500 g branza slaba de vaci
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 60 g unt
  • 80 g stafide
  • 2 cl rachiu de fructe (diluat cu apa).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si mac