autor:

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g aluat de foitaj, , 500 g branza slaba de vaci, , 4 oua, , 100 g faina, , 60 g unt, , 80 g stafide, , 2 cl rachiu de fructe (diluat cu apa).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr., se intinde aluatul si se acopera cu el fundul unei forme de tort (in asa fel incat sa-l depaseasca), se inteapa cu furculita, se pune peste el o hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole si se pre-coace 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se indeparteaza hartia si boabele.
Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga faina si untul si dupa ce s-au incorporat bine (eventual cu mixerul), se adauga albusurile batute spuma, stafidele si rachiul de fructe. Se toarna umplutura in forma, se netezeste si se coace prajitura o ora, in cuptorul incins la 170gr., pana ce se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca, se scoate din forma, se taie bucati si se presara - eventual - cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat. Intr-un alt bol se amesteca branza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g aluat de foitaj
  • 500 g branza slaba de vaci
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 60 g unt
  • 80 g stafide
  • 2 cl rachiu de fructe (diluat cu apa).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema de lamaie