autor:

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Blat, 1 galbenus de ou, 40 gr zahar, 70 gr unt sau margarina, 100 gr faina, , Crema, 200 gr branza telemea nu foarte sarata(dupa gust, se poate pune si mai multa branza), 3 galbenusuri, zahar dupa gust (cat iti place de dulce)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se intinde foaia si se pune la copt, dupa ce s-a copt jumatate se scoate din cuptor, se lasa un pic sa se racoreasca dupa care se pune deasupra amestecul de branza cu galbenusuri (si zahar dupa gust) si peste acest amestec se pune albusul batut bine cu zahar ca pentru bezea (cam o lingura cu varf de zahar la un albus), se niveleaza si peste el se presara nuca macinata (prajita un pic mai inainte).
Se mai da la cuptor pentru 20-25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat. Intr-un alt bol se amesteca branza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

  • 3 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 08 august 2009

    Nu este clara reteta caci la ingridente dai trei galbenuse iar in explicatii spui ca dupa ce pui brinza cu galbenuse faci obezea din albuse si cit zahar pui sau nu pui? Scuzama asi vrea so pregatesc dar nu ai explicat totul si nu incerc pina nu vei veni cu explicari.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Super blatul,felicitari pentru reteta.

  • mihai1912 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

    Si eu am o reteta de prazitura cu branza pe care o prepar foarte des.An sa o incerc si pe aceasta, pare interesanta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 1 galbenus de ou
  • 40 gr zahar
  • 70 gr unt sau margarina
  • 100 gr faina
  • Crema
  • 200 gr branza telemea nu foarte sarata(dupa gust
  • se poate pune si mai multa branza)
  • 3 galbenusuri
  • zahar dupa gust (cat iti place de dulce)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

29 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Nu este clara reteta caci la ingridente dai trei galbenuse iar in explicatii spui ca dupa ce pui brinza cu galbenuse faci obezea din albuse si cit zahar pui sau nu pui? Scuzama asi vrea so pregatesc dar nu ai explicat totul si nu incerc pina nu vei veni cu explicari.

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu lapte