autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Blat, 1 galbenus de ou, 40 gr zahar, 70 gr unt sau margarina, 100 gr faina, , Crema, 200 gr branza telemea nu foarte sarata(dupa gust, se poate pune si mai multa branza), 3 galbenusuri, zahar dupa gust (cat iti place de dulce)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se intinde foaia si se pune la copt, dupa ce s-a copt jumatate se scoate din cuptor, se lasa un pic sa se racoreasca dupa care se pune deasupra amestecul de branza cu galbenusuri (si zahar dupa gust) si peste acest amestec se pune albusul batut bine cu zahar ca pentru bezea (cam o lingura cu varf de zahar la un albus), se niveleaza si peste el se presara nuca macinata (prajita un pic mai inainte).
Se mai da la cuptor pentru 20-25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Aluatul: Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu struguri si branza dulce

Prajitura cu struguri si branza dulce

Mod de preparare blat: 1. Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana au cosistenta unei creme. 2.

8 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 08 august 2009

    Nu este clara reteta caci la ingridente dai trei galbenuse iar in explicatii spui ca dupa ce pui brinza cu galbenuse faci obezea din albuse si cit zahar pui sau nu pui? Scuzama asi vrea so pregatesc dar nu ai explicat totul si nu incerc pina nu vei veni cu explicari.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Super blatul,felicitari pentru reteta.

  • Fara foto

    mihai1912 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

    Si eu am o reteta de prazitura cu branza pe care o prepar foarte des.An sa o incerc si pe aceasta, pare interesanta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 1 galbenus de ou
  • 40 gr zahar
  • 70 gr unt sau margarina
  • 100 gr faina
  • Crema
  • 200 gr branza telemea nu foarte sarata(dupa gust
  • se poate pune si mai multa branza)
  • 3 galbenusuri
  • zahar dupa gust (cat iti place de dulce)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

8 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Nu este clara reteta caci la ingridente dai trei galbenuse iar in explicatii spui ca dupa ce pui brinza cu galbenuse faci obezea din albuse si cit zahar pui sau nu pui? Scuzama asi vrea so pregatesc dar nu ai explicat totul si nu incerc pina nu vei veni cu explicari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema mascarpone