autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 22 cm): 60 g pricomigdale maruntite in mixer (se gasesc in comert), , 100 g unt., Umplutura: 500 g branza de vaci, , 2/3 ceasca zahar tos fin, , 1 lingurita esenta de vanilie, , 1-2 linguri zeama de lamaie, , 4 oua., Cuvertura: 1 ceasca smantana acrisoara, , 1/2 lingurita esenta de vanilie, , 3 lingurite zeama de lamaie, , 1 lingura zahar pudra, , nucsoara macinata.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se topeste untul si se amesteca bine cu pricomigdalele maruntite. Se tapeteaza o forma rotunda (fundul) cu hartie pentru copt, se unge cu ulei (inclusiv peretii) si se lipesc pricomigdalele maruntite in tot interiorul formei, care sa da apoi 20 de minute la frigider.
Se incinge cuptorul la 180°. Se freaca branza de vaci (cu mixerul) cu esenta de vanilie, zaharul tos si zeama de lamaie pana ce devine neteda, se adauga - pe rand - cele 4 oua, amestecand bine de fiecare data, se toarna umplutura de branza peste aluatul racit si se da prajitura 45 de minute la cuptor, pana ce se intareste.
Se amesteca bine smantana cu zaharul, esenta de vanilie si zeama de lamaie, se toarna peste prajitura calda, se presara cu nucsoara si se mai da 7 minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca in cuptor si se baga la frigider. Varianta pentru cuvertura: Intindeti peste prajitura un strat de frisca batuta (aproximativ o ceasca), presarati deasupra afine si jumatati de capsuni si peste fructe, zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Dau pe robot toate ingredientele,la sfarsit incoporez compozitia cu albusurile batute spuma. Tava

5 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 22 cm): 60 g pricomigdale maruntite in mixer (se gasesc in comert)
  • 100 g unt.
  • Umplutura: 500 g branza de vaci
  • 2/3 ceasca zahar tos fin
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 4 oua.
  • Cuvertura: 1 ceasca smantana acrisoara
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • nucsoara macinata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura desteapta