autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 22 cm): 60 g pricomigdale maruntite in mixer (se gasesc in comert), , 100 g unt., Umplutura: 500 g branza de vaci, , 2/3 ceasca zahar tos fin, , 1 lingurita esenta de vanilie, , 1-2 linguri zeama de lamaie, , 4 oua., Cuvertura: 1 ceasca smantana acrisoara, , 1/2 lingurita esenta de vanilie, , 3 lingurite zeama de lamaie, , 1 lingura zahar pudra, , nucsoara macinata.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se topeste untul si se amesteca bine cu pricomigdalele maruntite. Se tapeteaza o forma rotunda (fundul) cu hartie pentru copt, se unge cu ulei (inclusiv peretii) si se lipesc pricomigdalele maruntite in tot interiorul formei, care sa da apoi 20 de minute la frigider.
Se incinge cuptorul la 180°. Se freaca branza de vaci (cu mixerul) cu esenta de vanilie, zaharul tos si zeama de lamaie pana ce devine neteda, se adauga - pe rand - cele 4 oua, amestecand bine de fiecare data, se toarna umplutura de branza peste aluatul racit si se da prajitura 45 de minute la cuptor, pana ce se intareste.
Se amesteca bine smantana cu zaharul, esenta de vanilie si zeama de lamaie, se toarna peste prajitura calda, se presara cu nucsoara si se mai da 7 minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca in cuptor si se baga la frigider. Varianta pentru cuvertura: Intindeti peste prajitura un strat de frisca batuta (aproximativ o ceasca), presarati deasupra afine si jumatati de capsuni si peste fructe, zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 22 cm): 60 g pricomigdale maruntite in mixer (se gasesc in comert)
  • 100 g unt.
  • Umplutura: 500 g branza de vaci
  • 2/3 ceasca zahar tos fin
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 4 oua.
  • Cuvertura: 1 ceasca smantana acrisoara
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • nucsoara macinata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Napolitane cu crema de nuci