Prajitura cu branza de vaci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 22 cm): 60 g pricomigdale maruntite in mixer (se gasesc in comert),
  • 100 g unt.
  • Umplutura: 500 g branza de vaci,
  • 2/3 ceasca zahar tos fin,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1-2 linguri zeama de lamaie,
  • 4 oua.
  • Cuvertura: 1 ceasca smantana acrisoara,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 3 lingurite zeama de lamaie,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • nucsoara macinata.

Mod de preparare

Se topeste untul si se amesteca bine cu pricomigdalele maruntite. Se tapeteaza o forma rotunda (fundul) cu hartie pentru copt, se unge cu ulei (inclusiv peretii) si se lipesc pricomigdalele maruntite in tot interiorul formei, care sa da apoi 20 de minute la frigider.

Se incinge cuptorul la 180°. Se freaca branza de vaci (cu mixerul) cu esenta de vanilie, zaharul tos si zeama de lamaie pana ce devine neteda, se adauga - pe rand - cele 4 oua, amestecand bine de fiecare data, se toarna umplutura de branza peste aluatul racit si se da prajitura 45 de minute la cuptor, pana ce se intareste.

Se amesteca bine smantana cu zaharul, esenta de vanilie si zeama de lamaie, se toarna peste prajitura calda, se presara cu nucsoara si se mai da 7 minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca in cuptor si se baga la frigider. Varianta pentru cuvertura: Intindeti peste prajitura un strat de frisca batuta (aproximativ o ceasca), presarati deasupra afine si jumatati de capsuni si peste fructe, zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise