Prajitura cu branza de vaci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 22 cm): 60 g pricomigdale maruntite in mixer (se gasesc in comert),
  • 100 g unt.
  • Umplutura: 500 g branza de vaci,
  • 2/3 ceasca zahar tos fin,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1-2 linguri zeama de lamaie,
  • 4 oua.
  • Cuvertura: 1 ceasca smantana acrisoara,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 3 lingurite zeama de lamaie,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • nucsoara macinata.

Mod de preparare

Se topeste untul si se amesteca bine cu pricomigdalele maruntite. Se tapeteaza o forma rotunda (fundul) cu hartie pentru copt, se unge cu ulei (inclusiv peretii) si se lipesc pricomigdalele maruntite in tot interiorul formei, care sa da apoi 20 de minute la frigider.

Se incinge cuptorul la 180°. Se freaca branza de vaci (cu mixerul) cu esenta de vanilie, zaharul tos si zeama de lamaie pana ce devine neteda, se adauga - pe rand - cele 4 oua, amestecand bine de fiecare data, se toarna umplutura de branza peste aluatul racit si se da prajitura 45 de minute la cuptor, pana ce se intareste.

Se amesteca bine smantana cu zaharul, esenta de vanilie si zeama de lamaie, se toarna peste prajitura calda, se presara cu nucsoara si se mai da 7 minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca in cuptor si se baga la frigider. Varianta pentru cuvertura: Intindeti peste prajitura un strat de frisca batuta (aproximativ o ceasca), presarati deasupra afine si jumatati de capsuni si peste fructe, zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise