autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 16 bucati):, Pentru aluat - 250 g unt moale, , 125 g zahar, , 2 plicuri zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie, , 1 galbenus, , 375 g faina, , 50 g migdale taiate marunt, , 2 lingurite rase praf de copt., Pentru umplutura - 200 g unt moale, , 200 g zahar, , 1 kg branza de vaci (20% grasime), , 4 oua, , 40 g amidon, , 1 varf de cutit sare, , 1 plic zahar vanilat, , zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se adauga - amestecand intruna - zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza coaja rasa de lamaie si galbenusul, apoi faina, migdalele si praful de copt si se amesteca bine. Se tapeteaza o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se pune pe fund jumatate din aluat, se intinde, apasandu-l cu degetele, si se coace 15 minute in cuptorul incins la 175°C. Se freaca untul cu zaharul, se adauga branza de vaci bine scursa si restul ingredientelor, se amesteca bine si se intinde peste aluatul (copt) din tava. Deasupra se presara razatura (restul de aluat dat pe razatoare) si se coace 45 de minute la aceeasi temperatura. Se acopera prajitura (ca sa nu se arda), se reduce temperatura la 150°C, se mai lasa sa se coaca inca 60 de minute si pe urma se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci

Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci

Se amestecă ouăle, laptele, îndulcitorul cu telul. Se adaugă treptat margarina topita, dar nu

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe si branza de vaci

Prajitura cu fructe si branza de vaci

Curatam si spalam rabarbarul si il taiem in bucatele de 2-3 cm. Il presaram cu 3 linguri de zahar

10 voturi    7 comentarii
1h 39 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 bucati):
  • Pentru aluat - 250 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 galbenus
  • 375 g faina
  • 50 g migdale taiate marunt
  • 2 lingurite rase praf de copt.
  • Pentru umplutura - 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 1 kg branza de vaci (20% grasime)
  • 4 oua
  • 40 g amidon
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu rodii si banane