autor:

» » Prajituri

Prajitura cu branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 16 bucati):, Pentru aluat - 250 g unt moale, , 125 g zahar, , 2 plicuri zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie, , 1 galbenus, , 375 g faina, , 50 g migdale taiate marunt, , 2 lingurite rase praf de copt., Pentru umplutura - 200 g unt moale, , 200 g zahar, , 1 kg branza de vaci (20% grasime), , 4 oua, , 40 g amidon, , 1 varf de cutit sare, , 1 plic zahar vanilat, , zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se adauga - amestecand intruna - zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza coaja rasa de lamaie si galbenusul, apoi faina, migdalele si praful de copt si se amesteca bine. Se tapeteaza o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se pune pe fund jumatate din aluat, se intinde, apasandu-l cu degetele, si se coace 15 minute in cuptorul incins la 175°C. Se freaca untul cu zaharul, se adauga branza de vaci bine scursa si restul ingredientelor, se amesteca bine si se intinde peste aluatul (copt) din tava. Deasupra se presara razatura (restul de aluat dat pe razatoare) si se coace 45 de minute la aceeasi temperatura. Se acopera prajitura (ca sa nu se arda), se reduce temperatura la 150°C, se mai lasa sa se coaca inca 60 de minute si pe urma se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Se bat ouale cu zaharul, apoi se pune treptat uleiul, iaurtul sau laptele,praful de copt stins cu

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 bucati):
  • Pentru aluat - 250 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 galbenus
  • 375 g faina
  • 50 g migdale taiate marunt
  • 2 lingurite rase praf de copt.
  • Pentru umplutura - 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 1 kg branza de vaci (20% grasime)
  • 4 oua
  • 40 g amidon
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Figurine Cinnamon