autor:

Marynutza

» » Prajituri

Prajitura cu branza de vaci

Autor: Marynutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marynutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 4 oua, , 9 linguri ulei, , 9 linguri zahar, , 340 g faina, , 250 ml iaurt sau un pahar de lapte in care ai pus 3 linguri smantana, , 1 plc praf de copt, , vanilie si zeama de lamaie., , Pentru umplutura :, 600-700 g branza de vaci dulce,, 6 linguri zahar,, 2 linguri de gris,, 2-3 oua,, 100 g stafide,, arome la gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, apoi se pune treptat uleiul, iaurtul sau laptele,praful de copt stins cu zeama de lamaie ,arome si faina amestcand usor. Rezulta un aluat ca o smantana groasa pe care il pui intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Branza de vaci o farami bine cu o furculita, apoi pui cealalte ingredinte pentru umplutura si se amesteca.

Peste aluatul din tava pui umplutura cu lingura in gramjoare una linga alta cu distanta egala intre ele.
Se coace la foc potrivit pana se rumeneste putin la suprafata.Dupa ce s-a racit se taie astfel incat in mijlocul fiecarei bucati sa fie cate o gramajoara de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci

Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci

Se amestecă ouăle, laptele, îndulcitorul cu telul. Se adaugă treptat margarina topita, dar nu

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Arata bine si in mod sigur si gustoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 340 g faina
  • 250 ml iaurt sau un pahar de lapte in care ai pus 3 linguri smantana
  • 1 plc praf de copt
  • vanilie si zeama de lamaie.
  • Pentru umplutura :
  • 600-700 g branza de vaci dulce,
  • 6 linguri zahar,
  • 2 linguri de gris,
  • 2-3 oua,
  • 100 g stafide,
  • arome la gust.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata bine si in mod sigur si gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Confiata