Prajitura cu branza de vaci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua,
  • 9 linguri ulei,
  • 9 linguri zahar,
  • 340 g faina,
  • 250 ml iaurt sau un pahar de lapte in care ai pus 3 linguri smantana,
  • 1 plc praf de copt,
  • vanilie si zeama de lamaie.
  • Pentru umplutura :
  • 600-700 g branza de vaci dulce,
  • 6 linguri zahar,
  • 2 linguri de gris,
  • 2-3 oua,
  • 100 g stafide,
  • arome la gust.

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, apoi se pune treptat uleiul, iaurtul sau laptele,praful de copt stins cu zeama de lamaie ,arome si faina amestcand usor. Rezulta un aluat ca o smantana groasa pe care il pui intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Branza de vaci o farami bine cu o furculita, apoi pui cealalte ingredinte pentru umplutura si se amesteca.

Peste aluatul din tava pui umplutura cu lingura in gramjoare una linga alta cu distanta egala intre ele.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste putin la suprafata.Dupa ce s-a racit se taie astfel incat in mijlocul fiecarei bucati sa fie cate o gramajoara de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor