Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
(pentru 6 persoane): 500 g capsuni, 500 g branza de vaci neteda, 150 g zahar, 4 albusuri, 1 lingurita esenta de migdale, 3 foi de gelatina, 3 linguri zahar cristal
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 g de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pune pe foc, intr-o craticioara, trei linguri de apa sa se infierbante. Se scoate gelatina din bol, se preseaza intre palme ca sa se scurga, se pune in apa clocotita (luata de pe foc) si se amesteca bine pana ce se topeste. Se toarna gelatina peste compozitia de branza si se amesteca bine cu telul. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitie. Se tapeteaza cu hartie (doar pe fund) sase forme rotunde cu marginile drepte, se toarna compozitia in ele si se lasa sa stea la frigider cel putin patru ore. Se curata si se spala capsunile, se mixeaza 200 g cu zaharul ramas si se pune la frigider sosul obtinut. Se pastreaza 6 capsuni intregi, iar celelalte se taie in patru. Se rastoarna prajiturile - desprinzandu-le cu un cutit cu lama subtire - pe farfurii si se indepareaza hartia pentru copt. Se pune la mijlocul fiecareia cate o capsuna intreaga si de jur imprejur sferturi de capsuni, se toarna peste ele sosul, se presara cu zahar si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate