Prajitura cu branza de vaci si stafide

Reteta de prajitura cu branza de vaci si stafide. Prajitura cu branza de vaci si stafide reteta simpla si delicioasa. Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza de vaci si stafide

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200g faina
  • 200g zahar pudra
  • 500g branza de vaci
  • 100g ulei
  • 50g gris
  • 100g lapte
  • 50g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de bicarbonat

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca pentru maioneza. Se dizolva un varf de cutit de bicarbonat de sodiu cu otet sau cu zeama de lamaie si se adauga in galbenusurile frecate.

Albusurile se bat spuma cu 50g de zahar. Apoi se amesteca albusurile batute cu galbenusurile frecate, se incorporeaza faina treptat, amestecand usor.

Se ia o tava (25x30 cm), in care se pune o hartie de copt. Compozitia de mai sus se imparte in doua. Jumatate din aceasta compozitie se intinde in tava si se coace numai pe jumatate, la cuptor peincalzit la 180 de grade C.

Separat se fierbe grisul cu laptele pe care il amestecam cu branza, zaharul, stafidele si coaja de lamaie rasa. Compozia se intinde pe foaia coapta pe jumatate si deasupra ei se toarna restul de compozitie dupa care se da la cuptor.

Se taie patratele si se pudreaza cu zahar farin. Trebuie sa ai putina rabdare sa intinzi aluatul, dar merita la cat de frageda iese.

Va asigur ca reteta de prajitura cu branza de vaci si stafide merita incercata, este delicioasa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise