autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza de vaci

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 250 g unt moale, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 galbenus, 375 g faina, 50 g migdale taiate marunt, 2 lingurite rase praf de copt., , Pentru umplutura: 200 g unt moale, 200 g zahar, 1 kg branza de vaci (20% grasime), 4 oua, 40 g amidon, 1 varf de cutit sare, 1 plic zahar vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

44 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se adauga - amestecand intruna - zaharul si zaharul vanilat.


Se incorporeaza coaja rasa de lamaie si galbenusul, apoi faina, migdalele si praful de copt si se amesteca bine.


Se tapeteaza o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se pune pe fund jumatate din aluat, se intinde, apasandu-l cu degetele, si se coace 15 minute in cuptorul incins la 175AC.


Se freaca untul cu zaharul, se adauga branza de vaci bine scursa si restul ingredientelor, se amesteca bine si se intinde peste aluatul (copt) din tava. Deasupra se presara razatura (restul de aluat dat pe razatoare) si se coace 45 de minute la aceeasi temperatura.


Se acopera prajitura (ca sa nu se arda), se reduce temperatura la 150AC, se mai lasa sa se coaca inca 60 de minute si pe urma se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.

-->
Retete
Alte retete din Prajituri

Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci

Se amestecă ouăle, laptele, îndulcitorul cu telul. Se adaugă treptat margarina topita, dar nu

9 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

44 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 galbenus
  • 375 g faina
  • 50 g migdale taiate marunt
  • 2 lingurite rase praf de copt.
  • Pentru umplutura: 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 1 kg branza de vaci (20% grasime)
  • 4 oua
  • 40 g amidon
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Raporteaza reteta

Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

142 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

153 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse