autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza de vaci

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 250 g unt moale, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 galbenus, 375 g faina, 50 g migdale taiate marunt, 2 lingurite rase praf de copt., , Pentru umplutura: 200 g unt moale, 200 g zahar, 1 kg branza de vaci (20% grasime), 4 oua, 40 g amidon, 1 varf de cutit sare, 1 plic zahar vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

44 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se adauga - amestecand intruna - zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza coaja rasa de lamaie si galbenusul, apoi faina, migdalele si praful de copt si se amesteca bine. Se tapeteaza o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se pune pe fund jumatate din aluat, se intinde, apasandu-l cu degetele, si se coace 15 minute in cuptorul incins la 175°C.

Se freaca untul cu zaharul, se adauga branza de vaci bine scursa si restul ingredientelor, se amesteca bine si se intinde peste aluatul (copt) din tava. Deasupra se presara razatura (restul de aluat dat pe razatoare) si se coace 45 de minute la aceeasi temperatura.

Se acopera prajitura (ca sa nu se arda), se reduce temperatura la 150°C, se mai lasa sa se coaca inca 60 de minute si pe urma se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Prajitura cu branza de vaci si nuca de cocos

Prajitura cu branza de vaci si nuca de cocos

Intr-un bol batem ouale impreuna cu laptele, apoi adaugam uleiul. Separat amestecam faina cu un praf

9 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

44 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 galbenus
  • 375 g faina
  • 50 g migdale taiate marunt
  • 2 lingurite rase praf de copt.
  • Pentru umplutura: 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 1 kg branza de vaci (20% grasime)
  • 4 oua
  • 40 g amidon
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu ananas si cocos