autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Ingrediente
negresa:, - 80 gr unt de casa, - 4 linguri zahar brut, - 1 praf de sare, - 1 plic praf copt, - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu, - 3 linguri lapte dulce, - 2 oua de gaina, - 3 linguri cacao, - 200 ml cafea neagra, - 250 gr faina, - miez nuca, strat crema galbena, - dovleac placintar, - 400 gr crema de branza, - 80 gr zahar pudra, - 1 praf sare, - 1 praf turmeric, - scortisoara macinata, - cuisoare, - 200 ml smantana dulce, - 2 oua, strat crema alba, 400 gr crema de branza cu vanilie, - 200 ml smantana dulce, - 80 gr zahar pudra, topping ciocolata, - 200 gr ciocolata neagra, - 50 ml lapte dulce, - 30 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora.

Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii pastrez aroma. Il pasam cu ajutorul blenderului. Dam deoparte sa se raceasca.

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie pufoasa, apoi adaugam cacaoa si incorporam.Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam jumatate din cantitatea de faina, cernuta cu praful de copt si cu bicarbonatul. Adaugam laptele, apoi cafeaua, incoporam si adaugam restul de faina,omogenizand.

Nuca o prajim cateva minute, apoi o tocam grosier si o adaugam in compozitia de negresa.

Pregatim o forma de copt termorezistenta, asezam o hartie de copt, turnam compozitia si nivelam frumos. Punem la copt, in cuptor, la foc mediu.

Pregatim crema de branza. Peste piureul de dovleaz, adaugam crema de branza, zaharul pudra si scortisoara, putina pudra de cuisoare proaspat macinata, si turmericul. Adaugam ouale, smantana dulce. Omogenizam.

Dupa 30 minute de stat in cuptor, la copt, scoatem negresa cu atentie sa nu ne frigem, apoi turnam compozitia de branza si punem inapoi, in cuptor, inca 20 minute. Negresa este gata cand formeaza o crusta legata si densa. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.


Mixam smantana dulce pana devine frisca, adaugam zaharul pudra, apoi incorporam crema de branza cu vanilie. Aceasta crema o asezam in strat egal peste negresa racita de tot, si dam la rece pentru o ora- doua.

Topim ciocolata cu laptele si cu untul. Omogenizam si lasam sa se raceasca.
Portionam prajitura, glazuram cu ciocolata si presaram cateva nuci coapte, tocate.
Sincer, este grozava!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara

Spalam merele, le curatam de coaja si le facem cubulete. Le amestecam cu anasonul, scortisoara si

5 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri
Cuburi  de  gheata

Cuburi de gheata

Pentru blat,se bat bine albusurile,se pune zaharul si zeama de lamiie;se bate in continuare,pina

23 voturi    11 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • negresa:
  • - 80 gr unt de casa
  • - 4 linguri zahar brut
  • - 1 praf de sare
  • - 1 plic praf copt
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 3 linguri lapte dulce
  • - 2 oua de gaina
  • - 3 linguri cacao
  • - 200 ml cafea neagra
  • - 250 gr faina
  • - miez nuca
  • strat crema galbena
  • - dovleac placintar
  • - 400 gr crema de branza
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 1 praf turmeric
  • - scortisoara macinata
  • - cuisoare
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 2 oua
  • strat crema alba
  • 400 gr crema de branza cu vanilie
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 80 gr zahar pudra
  • topping ciocolata
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 30 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec de mere cu stafide si migdale