Prajitura cu branza dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu branza dulce

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 180 gr zahar;
  • 2 galbenusuri;
  • un pachet de unt;
  • 100 ml lapte;
  • 450 gr faina;
  • 1 varf cutit bicardonat sodiu;
  • 3/4 plic praf de copt;
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza proaspata cu 4,4% grasime;
  • 200 gr zahar;
  • 4 galbenusuri;
  • 6 albusuri
  • 1 lingura faina;
  • 2 linguri gris;
  • 50 gr unt;
  • 1/4 plic praf de copt;
  • esenta de lamaie;

Mod de preparare

Pentru blat vom amesteca toate ingredientele lichide, iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios ce il punem la frigider acoperit cu o folie. Pentru a prepara umplutura, vor separa galbenusurile de albus, iar albusul il vom bate spuma tare cu 8 linguri de zahar.

Restul ingredientelor si zaharul ramas le mixam pana devin o crema. Crema obtinuta o amestecam cu albusurile batute spuma. Vom unge o tava in care vom aseza prima foaie de aluat-crema-aluat. Vom introduce tava la cuptor pentru 60 minute la foc mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor