autor:

gurita1809

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Autor: gurita1809 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gurita1809 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Blat:, * 3 oua, * 10 linguri de zahar, * 10 linguri de ulei, * un praf de sare, * 10 linguri de lapte, * un pachet de praf de copt, * 10 linguri faina, * o lingura cacao, * 2 pliculete de zahar vanilat, , Crema:, * 800 grame de branza, * 3 oua, * 3 linguri rase de faina, * 2 linguri gris, * jumatate de pachet de praf de copt, * 5 linguri de zahar, * 2 pliculete de zahar vanilat, * coaja de la o lamaie, ** Daca va plac, puteti adauga si stafide **

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare


Blat: Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul. Se adauga apoi cele 10 linguri de ulei si praful de sare. Dupa ce uleiul a fost incorporat, se adauga laptele rece, praful de copt, faina si cacaoa. Daca vreti ca blatul sa fie si mai inchis la culoare, puteti adauga mai multe linguri de cacao. Eu zic ca o lingura e suficienta. Dupa ce s-a amestecat si cacaoa, se mai adauga cele doua pliculete de zahar vanilat si se pune deoparte sa se odihneasca.



Crema: Intr-un alt bol, tot la fel de incapator, branza se freaca cu ouale.

Se amesteca bine, iar apoi se adauga faina si grisul.

Se pun si cele 4 linguri de zahar, zaharul vanilat si praful de copt.

Coaja de lamaie ramane ultima pe lista de adaugat. Gustati branza pentru a va asigura ca are gustul care va place. De exemplu, eu am fost nevoita sa mai adaug zahar pentru ca nu mi s-a parut dulce.



Tava se acopera cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitia maro. O sa para foarte putina, dar o sa creasca atunci cand o bagati la cuptor.

Peste ea, se pune toata crema de branza.

Se toarna apoi cealalta "foaie" maro. Cu o lingura sau un cutit, intindeti blatul maro astfel incat sa acopere branza.

Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40-45 de minute. Eventual dupa 40 de minute, o incercati cu scobitoarea.

Am pudrat-o cu putin zahar amestecat cu vanilie si am taiat-o cubulete dupa ce s-a racit putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Blat: Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul. Se adauga apoi cele 10 linguri

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata

Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata

aluat ptr cozonac-eu amfacut alautul de la reteta Cranch cu ciocolata -nr 89 numai ca am dublat cantitatile. Dupa

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

    Delicioasa. E caun tort.

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • * 3 oua
  • * 10 linguri de zahar
  • * 10 linguri de ulei
  • * un praf de sare
  • * 10 linguri de lapte
  • * un pachet de praf de copt
  • * 10 linguri faina
  • * o lingura cacao
  • * 2 pliculete de zahar vanilat
  • Crema:
  • * 800 grame de branza
  • * 3 oua
  • * 3 linguri rase de faina
  • * 2 linguri gris
  • * jumatate de pachet de praf de copt
  • * 5 linguri de zahar
  • * 2 pliculete de zahar vanilat
  • * coaja de la o lamaie
  • ** Daca va plac
  • puteti adauga si stafide **

Raporteaza reteta

Retete
de gurita1809
Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere

Se pune orezul la inmuiat in putina apa fierbinte. Se curata merele de coaja, se taie si se scot

4 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
PASCA CU BRANZA

PASCA CU BRANZA

Mod de preparare Aluatul Se dizolva drojdia cu lapte. Separat se bat albusurile spuma, se adauga

16 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
DROB DE MIEL

DROB DE MIEL

Mod de preparare: Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de

2 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Galuste cu prune