Prajitura cu branza feta

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza feta

Ingrediente

  • - 500grame branza feta;
  • - 700 ml lapte;
  • - 8 oua;
  • - 500 grame faina cernuta si aerata;
  • - 100 ml ulei masline extravirgin;
  • - 100 grame stafide puse la inmuiat in apa calduta;
  • - scortisoara, nucsoara.

Mod de preparare

Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz. Intr-un vas se faramiteaza branza feta sau se da prin razatoarea mare, facandu-se fulgi.

Dupa faramitare, branza se amesteca cu 1/2 litru lapte, 3-4 oua, scortisoara si nucsoara si se amesteca bine.

Se adauga 2 cani de faina (circa 500 grame) si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Separat se pregateste o compozitie din 4 oua, 50 ml ulei masline, 200 ml lapte, care se amesteca bine si se lasa deoparte.

Compozitia cu branza se pune in tava de aragaz, se intinde bine pe toata suprafata, iar peste aceasta se pune cealalta compozitie, amestecand usor cele doua compozitii cu o lingura prin serpuire.

Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru cca 55-60 minute.

Dupa cca 30 minute, cand compozitia este moale, se adauga stafidele, scurse bine de apa prin presare.

Daca nu aveti o tava tip tefal, folositi o hartie de copt peste care puneti compozitia, existand posibilitatea sa se prinda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise