autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA CU BRANZA PROASPATA DE VACI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
Pentru aluat :, , 100 g faina, 3 linguri de zahar pudra, 70 g unt, un galbenus de ou, , Pentru crema :, , 250 g branza proaspata de vaci, 3 galbenusuri de ou, stafide si zahar dupa gust, , Pentru bezea:, , 3 albusuri, 2 linguri de zahar pudra, , miez de nuca macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul se prepara din faina,zahar,unt,galbenusul de ou,se framanta bine si se pune la copt intr-o tava,dar se coace numai pe jumatate.
Se scoate tava din cuptor ,se aseaza deasupra crema,peste crema se toarna bezeaua,iar peste bezea se presara nuca macinata si se reintroduce la cuptor.

Prajitura se taie rece... Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU BRANZA PROASPATA DE VACI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gauffre cu nuca de cocos

Gauffre cu nuca de cocos

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.Se adauga pe rand zaharul,zaharul

6 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura marmorata

Prajitura marmorata

Freci untul spuma si adaugi pe rind galbenusurile,zaharul, albusurile batute spuma si in final faina.Intr-o

12 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Cred ca e o bunatate.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Interesanta reteta,o sa fac si eu,am copiat-o.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Este fffffoarte buna;parca are putina branza de vaci si zahar si nu are arome;o sa scriu reteta din batrani si cum o prepar eu acum.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 100 g faina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 70 g unt
  • un galbenus de ou
  • Pentru crema :
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 3 galbenusuri de ou
  • stafide si zahar dupa gust
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 2 linguri de zahar pudra
  • miez de nuca macinat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere