autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA CU BRANZA PROASPATA DE VACI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
Pentru aluat :, , 100 g faina, 3 linguri de zahar pudra, 70 g unt, un galbenus de ou, , Pentru crema :, , 250 g branza proaspata de vaci, 3 galbenusuri de ou, stafide si zahar dupa gust, , Pentru bezea:, , 3 albusuri, 2 linguri de zahar pudra, , miez de nuca macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul se prepara din faina,zahar,unt,galbenusul de ou,se framanta bine si se pune la copt intr-o tava,dar se coace numai pe jumatate.
Se scoate tava din cuptor ,se aseaza deasupra crema,peste crema se toarna bezeaua,iar peste bezea se presara nuca macinata si se reintroduce la cuptor.

Prajitura se taie rece... Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU BRANZA PROASPATA DE VACI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Madlene

Madlene

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile pe rand si albusurile spuma batute cu zaharul

3 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
muffins cu mandarine si ciocolata

muffins cu mandarine si ciocolata

Intr-un castronel amestecam ingredientele uscate: faina cu praful de copt,coaja de mandarina si ciocolata; Intr-un

0 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Cred ca e o bunatate.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Interesanta reteta,o sa fac si eu,am copiat-o.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Este fffffoarte buna;parca are putina branza de vaci si zahar si nu are arome;o sa scriu reteta din batrani si cum o prepar eu acum.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 100 g faina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 70 g unt
  • un galbenus de ou
  • Pentru crema :
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 3 galbenusuri de ou
  • stafide si zahar dupa gust
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 2 linguri de zahar pudra
  • miez de nuca macinat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA DIN NOUA SCOTIE