autor:

giorgiana

» » Prajituri

Prajitura cu branza, reteta Ioanei

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, , - 500 gr faina,, - 1 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie,, - 150 gr unt (margarina),, - 150 gr zahar,, - 1 fiola esenta vanilie., - 2 ou., , Pentru crema:, , - 750-850 gr branza vaci,, - 150 gr zahar,, - 4 oua,, - 1 pliculet zahar vanilat,, - coaja rasa de lamaie,, - 3 linguri cu varf cu smantana,, - 2-3 linguri gris,, - in plus 2-3 linguri zahar pt.albusurile batute.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Eu la reteta Ioanei i-am adus niste modificari.

Blatul: se amesteca toate componentele dupa care intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz (eu am o tava de yena) unsa cu putin unt sau margarina se intinde aproximativ trei sferturi din aluat cu ajutoul mainilor formand de jur imprejur o bordura de 3 cm.Daca se lipeste aluatul umeziti putin mainile.Se da la rece cat pregatim crema. Si aluatul ramas se tine tot la frigider pana il intindem sa-l punem deasupra cremei de branza.



Crema: 4 galbenusuri se bat bine cu 150 gr zahar. coaja de lamaie si esenta de vanilie.Se adauga branza (de preferat sa o dam prin sita mai ales daca este din cea proaspata ca sa nu faca cocoloase), se amesteca apoi cu smantana si grisul. Se bat cele 4 albusuri cu cele 2-3 linguri de zahar si se incorporeaza usor in crema de branza. Se pune si un praf de sare. Se toarna crema peste blat.

Aluatul ramas se intinde usor cu sucitorul, foarte usor se lucreaza acest aluat, si se intinde cat de cat peste crema de branza. Se inteapa din loc in loc cu furculita.



Se coace la foc mediu 175-180 gr (in cuptorul in prealabil incins) timp de 60-70 min (eu am lasat cam 90 min).



Se taie prajitura cand este perfect racita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, reteta Ioanei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezea cu aroma de pepene

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elisabeta Macavei , 30 noiembrie 2014

    foarte buna

  • Fara foto

    Horiahoria Horia , 06 noiembrie 2014

    delicioasa

  • Fara foto

    Dida Didona , 11 decembrie 2013

    bunuta rau

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2013

      ador prajiturile cu branza!!

    • Fara foto

      Andrada Cristinariu , 11 decembrie 2013

      delicioasa hmhhmmmmh

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Merita a fi incercata,arata foarte bine !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      E apetisanta.

    • Fara foto

      Giorgiana , 23 martie 2010

      Mmmmm, dar ce buna este! Eu am facut-0 de doua ori intr-o saptamana. Baiatul si sotul sunt fani prajituri cu branza. Incercati-o, merita! Va imbratisez cu drag!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Mmmmm, ce bine arata!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      I-mi place mult!felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte frumos arata.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Arata superb!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Interesant...merita incercata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 500 gr faina,
  • - 1 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie,
  • - 150 gr unt (margarina),
  • - 150 gr zahar,
  • - 1 fiola esenta vanilie.
  • - 2 ou.
  • Pentru crema:
  • - 750-850 gr branza vaci,
  • - 150 gr zahar,
  • - 4 oua,
  • - 1 pliculet zahar vanilat,
  • - coaja rasa de lamaie,
  • - 3 linguri cu varf cu smantana,
  • - 2-3 linguri gris,
  • - in plus 2-3 linguri zahar pt.albusurile batute.

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

40 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

20 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

ador prajiturile cu branza!!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Semilune crocante