autor:

giorgiana

» » Prajituri

Prajitura cu branza, reteta Ioanei

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, , - 500 gr faina,, - 1 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie,, - 150 gr unt (margarina),, - 150 gr zahar,, - 1 fiola esenta vanilie., - 2 ou., , Pentru crema:, , - 750-850 gr branza vaci,, - 150 gr zahar,, - 4 oua,, - 1 pliculet zahar vanilat,, - coaja rasa de lamaie,, - 3 linguri cu varf cu smantana,, - 2-3 linguri gris,, - in plus 2-3 linguri zahar pt.albusurile batute.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Eu la reteta Ioanei i-am adus niste modificari.

Blatul: se amesteca toate componentele dupa care intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz (eu am o tava de yena) unsa cu putin unt sau margarina se intinde aproximativ trei sferturi din aluat cu ajutoul mainilor formand de jur imprejur o bordura de 3 cm.Daca se lipeste aluatul umeziti putin mainile.Se da la rece cat pregatim crema. Si aluatul ramas se tine tot la frigider pana il intindem sa-l punem deasupra cremei de branza.



Crema: 4 galbenusuri se bat bine cu 150 gr zahar. coaja de lamaie si esenta de vanilie.Se adauga branza (de preferat sa o dam prin sita mai ales daca este din cea proaspata ca sa nu faca cocoloase), se amesteca apoi cu smantana si grisul. Se bat cele 4 albusuri cu cele 2-3 linguri de zahar si se incorporeaza usor in crema de branza. Se pune si un praf de sare. Se toarna crema peste blat.

Aluatul ramas se intinde usor cu sucitorul, foarte usor se lucreaza acest aluat, si se intinde cat de cat peste crema de branza. Se inteapa din loc in loc cu furculita.



Se coace la foc mediu 175-180 gr (in cuptorul in prealabil incins) timp de 60-70 min (eu am lasat cam 90 min).



Se taie prajitura cand este perfect racita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, reteta Ioanei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii

  • Elisabeta Macavei , 30 noiembrie 2014

    foarte buna

  • Horiahoria Horia , 06 noiembrie 2014

    delicioasa

  • Dida Didona , 11 decembrie 2013

    bunuta rau

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2013

      ador prajiturile cu branza!!

    • Andrada Cristinariu , 11 decembrie 2013

      delicioasa hmhhmmmmh

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Merita a fi incercata,arata foarte bine !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      E apetisanta.

    • Giorgiana , 23 martie 2010

      Mmmmm, dar ce buna este! Eu am facut-0 de doua ori intr-o saptamana. Baiatul si sotul sunt fani prajituri cu branza. Incercati-o, merita! Va imbratisez cu drag!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Mmmmm, ce bine arata!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      I-mi place mult!felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte frumos arata.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Arata superb!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Interesant...merita incercata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 500 gr faina,
  • - 1 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie,
  • - 150 gr unt (margarina),
  • - 150 gr zahar,
  • - 1 fiola esenta vanilie.
  • - 2 ou.
  • Pentru crema:
  • - 750-850 gr branza vaci,
  • - 150 gr zahar,
  • - 4 oua,
  • - 1 pliculet zahar vanilat,
  • - coaja rasa de lamaie,
  • - 3 linguri cu varf cu smantana,
  • - 2-3 linguri gris,
  • - in plus 2-3 linguri zahar pt.albusurile batute.

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

21 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

ador prajiturile cu branza!!

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu morcovi