Prajitura cu branza si cirese/visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza si cirese/visine

Ingrediente

  • *Pentru foaie
  • • 200g faina
  • • 100g zahar
  • • 100g margarina Rama
  • • 1 ou
  • • un praf de sare
  • *Pentru aluatul faramicios
  • • 150g faina
  • • 100g unt
  • • 150g zahar
  • *Pentru umplutura
  • • 300g branza de vaci
  • • 3 oua
  • • 50g margarina Rama
  • • 350g cirese/visine fara samburi
  • • 100g zahar
  • • 1 plic zahar vanilat
  • • 3 linguri smantana
  • • 1 lingura faina

Mod de preparare

1. Se amesteca faina, margarina,oul, zaharul si praful de sare pana capata consistenta unui aluat. Se lasa la rece 30 minute.

2. Intre timp se freaca branza cu untul si smantana, se adauga galbenusurile,zaharul si faina. (Eu folosesc la prajituri numai zahar pudra ca sa se topeasca mai usor) Se adauga fructele ,taiate in 2 daca e cazul si scurse de zeama. La sfarsit se adauga galbenusurile battue spuma.

3. Se intinde o foaie de aluat, se aseaza intr/o forma unsa cu margarina sau in care punem foaie de copt. Peste aluat se intinde umplutura de branza cu fructe si se presara aluatul sfaramicios care se obtine prin amestecarea prin simpla amestecare a ingredientelor. Va rezulta o compozitie neomogena dar asa trebuie sa fie. Peste umplutura rupem pur si simplu frimituri din aluatul sfaramicios.

O lasam la cumptor cca 40 minute. Se taie in forma dupa ce se raceste complet si se presara zahar pudra, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise