autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza si cirese/visine

Autor: ali_van_d_or (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ali_van_d_or (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Ingrediente
*Pentru foaie, •200g faina, •100g zahar, •100g margarina Rama, •1 ou, •un praf de sare, *Pentru aluatul faramicios, •150g faina, •100g unt, •150g zahar, *Pentru umplutura, •300g branza de vaci, •3 oua, •50g margarina Rama, •350g cirese/visine fara samburi, •100g zahar, •1 plic zahar vanilat, •3 linguri smantana, •1 lingura faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca faina, margarina,oul, zaharul si praful de sare pana capata consistenta unui aluat. Se lasa la rece 30 minute.
2. Intre timp se freaca branza cu untul si smantana, se adauga galbenusurile,zaharul si faina. (Eu folosesc la prajituri numai zahar pudra ca sa se topeasca mai usor) Se adauga fructele ,taiate in 2 daca e cazul si scurse de zeama. La sfarsit se adauga galbenusurile battue spuma.
3. Se intinde o foaie de aluat, se aseaza intr/o forma unsa cu margarina sau in care punem foaie de copt. Peste aluat se intinde umplutura de branza cu fructe si se presara aluatul sfaramicios care se obtine prin amestecarea prin simpla amestecare a ingredientelor. Va rezulta o compozitie neomogena dar asa trebuie sa fie. Peste umplutura rupem pur si simplu frimituri din aluatul sfaramicios.
O lasam la cumptor cca 40 minute. Se taie in forma dupa ce se raceste complet si se presara zahar pudra, dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si cirese/visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si cirese

Prajitura cu branza si cirese

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu cirese si crema de branza

Prajitura cu cirese si crema de branza

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama. Aluatul: Intr-o

17 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Mihaela Floroiu , 13 iunie 2013

    am s-o incerc......arata f bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • *Pentru foaie
  • •200g faina
  • •100g zahar
  • •100g margarina Rama
  • •1 ou
  • •un praf de sare
  • *Pentru aluatul faramicios
  • •150g faina
  • •100g unt
  • •150g zahar
  • *Pentru umplutura
  • •300g branza de vaci
  • •3 oua
  • •50g margarina Rama
  • •350g cirese/visine fara samburi
  • •100g zahar
  • •1 plic zahar vanilat
  • •3 linguri smantana
  • •1 lingura faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu lamaie Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tort Dobos cu ursuleti