Prajitura cu branza si crema de oua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu branza si crema de oua

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • •350 g faina
  • •150 ml lapte
  • •25 g drojdie prospata
  • •50 g unt
  • •50 g zahar
  • •1 ou
  • •un praf de sare
  • Pentru crema de branza:
  • •500 gr branza de vaci
  • •200 ml smantana
  • •150 g zahar
  • •1 plic zahar vanilat
  • •3 oua
  • Pentru crema de oua:
  • •5 oua
  • •350 ml lapte
  • •1 plic budinca de vanilie, caramel
  • •150 g zahar
  • •150 g unt

Mod de preparare

Aluatul:

Faina o cernem si o amestecam cu sarea. Drojdia o punem intr-un pic de lapte caldut, impreuna cu o lingura de zahar si una de faina si se amestecam pana cand drojdia se dizolva. Laptele ramas il incalzim , punem zaharul si untul in el, sa se dizolve. Toate se pun peste faina amestecata cu sarea si se framanta bine, cam 10 minute. Acoperim cu un prosop si punem aluatul la dospit intr-un loc caldut.

Crema de ou:

Facem budinca conform instructiunilor de pe plic, singura diferenta este ca in loc de 500 ml lapte punem numai 350. Cand budinca este inca calduta punem in ea untul taiat cubulete si mixam pana cand se amesteca untul bine. Separam ouale, iar galbenusurile le incorporam unul cate unul in budinca deja amestecata cu untul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le amestecam si pe ele in compozitia de budinca , galbenus si unt. Amestecam cu o spatula astfel incat sa fie cat mai pufoasa.

Crema de branza:

Branza de vaci o amestecam cu smantana, zaharul si ouale. Aici daca doriti putem adauga stafide, coaja de portocala, merisoare etc. Pregatim o tava 20x30 sau rotunda de diametru 22, cu pereti inalti; o tapetam cu hartie de copt. Aluatul dospit il intindem cu sucitorul, dar sa ramana si peste marginile tavii cam 2 cm si il asezam in tava. Peste aluat punem crema de branza si crema de oua. Tragem marginile aluatului peste crème si dam la cuptor pentru 40-50 minute. La 180 grade.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise