autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2006

Ingrediente
1 kg.branza proaspata de vaci, 400 gr. gem de capsuni sau de caise, 200 gr.unt sau margarina, 4 linguri cu gris, 2 linguri amidon, 2 linguri esenta de rom, 2 linguri cu zahar pudra, 250 gr. faina, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Din branza proapsata de vaci vom folosi 250 gr. pentru aluat,restua ramanand pentru umplutura.Cele 250 gr. de branza se freaca foarte bine cu o furculita sau
se trec prin sita.Se adauga untul sau margarina tinute la temperatura camerei.Dupa ce compozitia a devenit omogena,se adauga faina si continuam sa amestecaml pana se incorporeaza bine in aluat.Se introduce apoi intr-o punga de de plastic si se lasa la rece pentru 2-3 ore.
Branza pentru umplutura se paseaza,se incorporeaza pe rand un ou si un albus,(galbenusul pastrandu-se pentru a se unge preparatul) apoi romul si grisul .
Gemul de fructe se amestca cu amidonul.
Tapetam o tava cu hartie de copt.Intindem o foaie de aproximativ un centimetru.
O asezam in tava si apoi cu ajutorul unui cutit taiem marginile care se rasfrang peste tava.Restul de aluat il framantam din nou si il intindem in asa fel incat sa obtinem o foaie de aluat cu care sa acoperim compozitia din tava.Adaugam branza de vaci si o netezim usor cu ajutorul unei linguri umezite in apa rece.Deasupra se toarna gemul de fructe.Asezam foaia de aluat deasupra si o ungem cu galbenusul frecat cu putin zahar.Dam la cuptor la foc moderat pentru 50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate din tava si se pudreaza cu zahar,se poate servi atat rece cat si fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada de ciocolata cu branza de vaci

Rulada de ciocolata cu branza de vaci

Aluatul: se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina, cacaoa si praful de copt. Apoi se adauga albusurile

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu mere si nuca

Prajitura cu mere si nuca

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    delicioasa,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.branza proaspata de vaci
  • 400 gr. gem de capsuni sau de caise
  • 200 gr.unt sau margarina
  • 4 linguri cu gris
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 250 gr. faina
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

delicioasa,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri