autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2006

Ingrediente
1 kg.branza proaspata de vaci, 400 gr. gem de capsuni sau de caise, 200 gr.unt sau margarina, 4 linguri cu gris, 2 linguri amidon, 2 linguri esenta de rom, 2 linguri cu zahar pudra, 250 gr. faina, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Din branza proapsata de vaci vom folosi 250 gr. pentru aluat,restua ramanand pentru umplutura.Cele 250 gr. de branza se freaca foarte bine cu o furculita sau
se trec prin sita.Se adauga untul sau margarina tinute la temperatura camerei.Dupa ce compozitia a devenit omogena,se adauga faina si continuam sa amestecaml pana se incorporeaza bine in aluat.Se introduce apoi intr-o punga de de plastic si se lasa la rece pentru 2-3 ore.
Branza pentru umplutura se paseaza,se incorporeaza pe rand un ou si un albus,(galbenusul pastrandu-se pentru a se unge preparatul) apoi romul si grisul .
Gemul de fructe se amestca cu amidonul.
Tapetam o tava cu hartie de copt.Intindem o foaie de aproximativ un centimetru.
O asezam in tava si apoi cu ajutorul unui cutit taiem marginile care se rasfrang peste tava.Restul de aluat il framantam din nou si il intindem in asa fel incat sa obtinem o foaie de aluat cu care sa acoperim compozitia din tava.Adaugam branza de vaci si o netezim usor cu ajutorul unei linguri umezite in apa rece.Deasupra se toarna gemul de fructe.Asezam foaia de aluat deasupra si o ungem cu galbenusul frecat cu putin zahar.Dam la cuptor la foc moderat pentru 50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate din tava si se pudreaza cu zahar,se poate servi atat rece cat si fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de Craciun cu mere

Prajitura de Craciun cu mere

Spălam şi curăţăm merele de coajă după care le radem pe răzătoarea mare cu grijă să nu

49 voturi    6 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    delicioasa,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.branza proaspata de vaci
  • 400 gr. gem de capsuni sau de caise
  • 200 gr.unt sau margarina
  • 4 linguri cu gris
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 250 gr. faina
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

delicioasa,felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
COLAC CU FRUCTE