Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.branza proaspata de vaci
  • 400 gr. gem de capsuni sau de caise
  • 200 gr.unt sau margarina
  • 4 linguri cu gris
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 250 gr. faina
  • 2 oua

Mod de preparare

Din branza proapsata de vaci vom folosi 250 gr. pentru aluat,restua ramanand pentru umplutura.Cele 250 gr. de branza se freaca foarte bine cu o furculita sau

se trec prin sita.Se adauga untul sau margarina tinute la temperatura camerei.Dupa ce compozitia a devenit omogena,se adauga faina si continuam sa amestecaml pana se incorporeaza bine in aluat.Se introduce apoi intr-o punga de de plastic si se lasa la rece pentru 2-3 ore.

Branza pentru umplutura se paseaza,se incorporeaza pe rand un ou si un albus,(galbenusul pastrandu-se pentru a se unge preparatul) apoi romul si grisul .

Gemul de fructe se amestca cu amidonul.

Tapetam o tava cu hartie de copt.Intindem o foaie de aproximativ un centimetru.

O asezam in tava si apoi cu ajutorul unui cutit taiem marginile care se rasfrang peste tava.Restul de aluat il framantam din nou si il intindem in asa fel incat sa obtinem o foaie de aluat cu care sa acoperim compozitia din tava.Adaugam branza de vaci si o netezim usor cu ajutorul unei linguri umezite in apa rece.Deasupra se toarna gemul de fructe.Asezam foaia de aluat deasupra si o ungem cu galbenusul frecat cu putin zahar.Dam la cuptor la foc moderat pentru 50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate din tava si se pudreaza cu zahar,se poate servi atat rece cat si fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise