autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2006

Ingrediente
1 kg.branza proaspata de vaci, 400 gr. gem de capsuni sau de caise, 200 gr.unt sau margarina, 4 linguri cu gris, 2 linguri amidon, 2 linguri esenta de rom, 2 linguri cu zahar pudra, 250 gr. faina, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Din branza proapsata de vaci vom folosi 250 gr. pentru aluat,restua ramanand pentru umplutura.Cele 250 gr. de branza se freaca foarte bine cu o furculita sau
se trec prin sita.Se adauga untul sau margarina tinute la temperatura camerei.Dupa ce compozitia a devenit omogena,se adauga faina si continuam sa amestecaml pana se incorporeaza bine in aluat.Se introduce apoi intr-o punga de de plastic si se lasa la rece pentru 2-3 ore.
Branza pentru umplutura se paseaza,se incorporeaza pe rand un ou si un albus,(galbenusul pastrandu-se pentru a se unge preparatul) apoi romul si grisul .
Gemul de fructe se amestca cu amidonul.
Tapetam o tava cu hartie de copt.Intindem o foaie de aproximativ un centimetru.
O asezam in tava si apoi cu ajutorul unui cutit taiem marginile care se rasfrang peste tava.Restul de aluat il framantam din nou si il intindem in asa fel incat sa obtinem o foaie de aluat cu care sa acoperim compozitia din tava.Adaugam branza de vaci si o netezim usor cu ajutorul unei linguri umezite in apa rece.Deasupra se toarna gemul de fructe.Asezam foaia de aluat deasupra si o ungem cu galbenusul frecat cu putin zahar.Dam la cuptor la foc moderat pentru 50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate din tava si se pudreaza cu zahar,se poate servi atat rece cat si fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Mini prajituri festive cu ciocolata

Mini prajituri festive cu ciocolata

Pentru blat am mixat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta sa dizolvat. Am adaugat esenta de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    delicioasa,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.branza proaspata de vaci
  • 400 gr. gem de capsuni sau de caise
  • 200 gr.unt sau margarina
  • 4 linguri cu gris
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 250 gr. faina
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

delicioasa,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere si vanilie