autor:

» » Prajituri

Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2006

Ingrediente
1 kg.branza proaspata de vaci, 400 gr. gem de capsuni sau de caise, 200 gr.unt sau margarina, 4 linguri cu gris, 2 linguri amidon, 2 linguri esenta de rom, 2 linguri cu zahar pudra, 250 gr. faina, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Din branza proapsata de vaci vom folosi 250 gr. pentru aluat,restua ramanand pentru umplutura.Cele 250 gr. de branza se freaca foarte bine cu o furculita sau
se trec prin sita.Se adauga untul sau margarina tinute la temperatura camerei.Dupa ce compozitia a devenit omogena,se adauga faina si continuam sa amestecaml pana se incorporeaza bine in aluat.Se introduce apoi intr-o punga de de plastic si se lasa la rece pentru 2-3 ore.
Branza pentru umplutura se paseaza,se incorporeaza pe rand un ou si un albus,(galbenusul pastrandu-se pentru a se unge preparatul) apoi romul si grisul .
Gemul de fructe se amestca cu amidonul.
Tapetam o tava cu hartie de copt.Intindem o foaie de aproximativ un centimetru.
O asezam in tava si apoi cu ajutorul unui cutit taiem marginile care se rasfrang peste tava.Restul de aluat il framantam din nou si il intindem in asa fel incat sa obtinem o foaie de aluat cu care sa acoperim compozitia din tava.Adaugam branza de vaci si o netezim usor cu ajutorul unei linguri umezite in apa rece.Deasupra se toarna gemul de fructe.Asezam foaia de aluat deasupra si o ungem cu galbenusul frecat cu putin zahar.Dam la cuptor la foc moderat pentru 50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate din tava si se pudreaza cu zahar,se poate servi atat rece cat si fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    delicioasa,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.branza proaspata de vaci
  • 400 gr. gem de capsuni sau de caise
  • 200 gr.unt sau margarina
  • 4 linguri cu gris
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 250 gr. faina
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Estera Flori (Chef de cuisine)

delicioasa,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Happy Valentine’s Day