Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • 350 gr capsuni
  • 1/2 cana apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon
  • Crema de branza:
  • 650 branza de vaci mai cremoasa
  • 200 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare

Blaturile:

Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta de silicon in compozitia de galbenusuri.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia primului blat si il nivelam ( am folosit o tava de 24x37).

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute, apoi scoatem blatul si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea.

Jeleul de capsuni:

Spalam bine capsunile, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite.

Intr-o cratita punem apa cu zaharul, le trasferam pe foc si lasam sa fiarba cam 5 minute.

Dam drumul capsunilor peste sirop, lasam cam 2 minute pe foc, apoi incorporam si amidonul pe care il dizolvam cu 3 linguri de apa.

Dam focul la mic, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa.

In tava in care am copt blaturile, asezam prima foaie de blat, turnam jeleul fierbinte si il nivelam.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema de branza:

Intr-un vas mixam frisca rece.

Intr-un alt bol punem branza, crema de branza, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.

Cu ajutorul unei palete incorporam frisca cu miscari de sus in jos.

Dupa ce jeleul s-a racit bine punem crema de branza cu lingura peste, nivelam usor si deasupra punem al doilea blat.

Presam putin si dam prajitura la frigider.

Taiem si servim. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise