autor:

ana catalina focsa

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Prajitura cu branza si lamaie

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
: 275 g zahar, 50 g unt, 50 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 5 oua mari, 450 g brânza de vaci, 40 g faina, coaja rasa de la o lamâie, 3 linguri zeama de lamâie, 150 ml smântâna, 75 g stafide muiate in apa calduta, 1 lingura zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

59 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul. Ungeti cu ulei o forma pentru blat de tort si tapetati-o cu hârtie pergament. Frecati untul cu 50 g zahar pâna ce obtineti o spuma usoara, apoi incorporati faina, un ou si praful de copt stins cu câteva picaturi de zeama de lamâie. Amestecati bine si puneti compozitia in forma de copt. Separati galbenusurile si albusurile celor 4 oua ramase. Cu mixerul amestecati brânza pâna obtineti o crema fina, adaugând treptat galbenusurile si zaharul, apoi faina ramasa, coaja rasa si zeama de lamâie. Incorporati smântâna si stafidele, amestecati din nou. Bateti albusurile spuma tare apoi incorporati-le, amestecând usor, in compozitia de brânza pe care o veti turna apoi in forma de copt, peste aluat. Bateti usor forma de o suprafata plana pentru a scoate eventualele bule de aer si bagati-o la cuptor circa o ora. Daca observati ca prajitura se inchide prea repede la culoare, acoperiti-o cu o coala de hârtie. Când este gata, opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor 2-3 ore. Când este complet rece, scoateti prajitura din forma in care s-a copt, pudrati-o cu zahar si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Cornulete de la mama

Cornulete de la mama

Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina.

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine):

    Prajitura este buna. Eu am folosit o tava de 33/23cm si am mai adaugat un ou, 100g faina si o lingurita de praf de copt in primul blat, ca sa acopar toata suprafata tavii cu un strat subtire. Stafidele le-am stropit bine cu vanilie, inainte de a le adauga in crema de branza. In rest, toate bune.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Cred ca e o rajitura foarte fina.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

59 voturi

Ingrediente

  • : 275 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 oua mari
  • 450 g brânza de vaci
  • 40 g faina
  • coaja rasa de la o lamâie
  • 3 linguri zeama de lamâie
  • 150 ml smântâna
  • 75 g stafide muiate in apa calduta
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere cu crema de vanilie si frisca