autor:

Poliana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu branza si pere

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Ingrediente
3 oua, 1 praf de sare, 10 linguri zahar, 8 linguri ulei, 12 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie, , Umplutura, 3 pere coapte, 200 gr branza, 1 ou, 2 linguri zahar, 2 linguri gris

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri si presaram putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Branza o amestecam cu oul, zaharul si cu grisul. Lasam compozitia deoparte.



Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm (sau 20/30cm) cu hartie de copt.



Batem usor ouale cu praful de sare cu ajutorul unui tel. Punem zaharul si mai amestecam putin. Adaugam uleiul si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia lichida.



Turnam 3/4 din compozitie in tava. Punem crema de branza din loc in loc, apoi punem feliutele de pere iar deasupra turnam restul de compozitie.



Dam tava la cuptor si coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.



O lasam la racit pe un gratar apoi o putem portiona dupa preferinta. Este o prajitura simpla, delicioasa...merge de minune alaturi de o cana de cafea, lapte...sau chiar iaurt pentru cei mici.



Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute

8 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Foi cu mere si crema de vanilie

Foi cu mere si crema de vanilie

Foile: Intr-un bol amestecam apa minerala, uleiul, zaharul, coaja rasa de portocala si invartim

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    O prajitura delicioasa,iar prezentarea este pe masura...

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2013

    Delicioasa

  • Poliana

    Poliana (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2013

    Andrei, am folosit branza simpla de vaci iar zahar am adaugat ulterior.

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

      buna!!!

    • Fara foto

      Aurora Monica Ion , 17 octombrie 2013

      f.bune

    • Fara foto

      andrei , 17 octombrie 2013

      branza este dulce?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 3 pere coapte
  • 200 gr branza
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri gris

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

50 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene

valentina ionita (Chef de cuisine)

O prajitura delicioasa,iar prezentarea este pe masura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negrese de post