Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri si presaram putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Branza o amestecam cu oul, zaharul si cu grisul. Lasam compozitia deoparte.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm (sau 20/30cm) cu hartie de copt.
Batem usor ouale cu praful de sare cu ajutorul unui tel. Punem zaharul si mai amestecam putin. Adaugam uleiul si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia lichida.
Turnam 3/4 din compozitie in tava. Punem crema de branza din loc in loc, apoi punem feliutele de pere iar deasupra turnam restul de compozitie.
Dam tava la cuptor si coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.
O lasam la racit pe un gratar apoi o putem portiona dupa preferinta. Este o prajitura simpla, delicioasa...merge de minune alaturi de o cana de cafea, lapte...sau chiar iaurt pentru cei mici.
Enjoy!
Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...
Salata de pui cu telina si maionezaReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii