autor:

Vekas

» » Prajituri

Prajitura cu branza si piersici

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2006

Ingrediente
(pentru 16 portii):pentru aluat:250gr. faina, 60gr. zahar, 160gr. unt, 1 pachet de zahar vanilinatpentru umplutura:250gr. piersici, 100gr. unt, 4 oua, 750gr. branza de vaci, 150gr. zahar, 1 varf de sare, 1 pachet de budinca de vanilie, sucul si coaja de la o lamaie, lingura zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Framantati faina cu zaharul, zaharul vanilinat si until pana se obtine un aluat compact. Infasurati-l in folie alimentara si lasati-l la rece 30min. Incingeti gr
cuptorul la 200grade C. Framantati din nou aluatul. Puneti 2/3 din el intr-o forma de sufleu (diametrul de 26 cm.) unsa cu grasime. Faceti un rulou cu restul de aluat si formati o margine pentru forma de sufleu de cca. 3 cm.Intepati aluatul cu o furculita. Acoperiti cu hartie de copt, presarati cateva boabe de fasole uscata pentru a fixa hartia si coaceti 10 min. pe randul cel mai de jos al cuptorului.Indepartati boabele de fasole si hartia de copt, apoi lasati aluatul sa se raceasca. Potriviti cuptorul la 175 grade C.Spalati si taiati piersicile in felii subtiri. Topiti untul si lasati sa se raceasca. Separati ouale. Amestecati branza, zaharul, sarea, galbenusurile,praful de budinca, sucul si coaja de lamaie.Bateti albusurile spuma si incorporati apoi in crema. Asezati piersicile pe blat, apoi rasturnati crema de branza. Coaceti cca. 60min. Lasati sa se raceasca si in final presarati zahar pudra.





pp
p
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul. Punem faina,

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 portii):pentru aluat:250gr. faina
  • 60gr. zahar
  • 160gr. unt
  • 1 pachet de zahar vanilinatpentru umplutura:250gr. piersici
  • 100gr. unt
  • 4 oua
  • 750gr. branza de vaci
  • 150gr. zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • sucul si coaja de la o lamaie, lingura zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
PLACINTA CU MERE