Blatul:
Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare.
Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma.
Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt.
La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si vanilia.
Umplutura de branza:
Branza faramitata, o amestecam cu oul si zaharul.
Adaugam vanilia, nuca de cocos si le omogenizam.
Prunele le spalam si le scoatem samburii.
Le taiem fie in jumatati, fie in sferturi, in functie de cat de mari sunt.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37, turnam compozitia de blat.
Cu lingura luam din branza si punem din loc in loc peste aluat.
La final asezam si bucatile de prune.
In cuptorul incins, la o temperatura potrivita, introducem prajitura.
O lasam pana se rumeneste deasupra, facem testul cu scobitoarea. Cam 40-45 de minute dureaza sa se coaca prajitura.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar, o portionam si servim.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii