autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza si prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 august 2016

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 250 gr zahar, 100 ml ulei, 250 ml lapte, 380 gr faina, 1 praf de copt, 2 lingurite vanilie, un praf de sare, , Umplutura de branza:, 450 gr branza de vaci, 3 linguri zahar, 1 ou, 2 lingurite vanilie, 1 lingura nuca de cocos, 14 prune, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare.

Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma.

Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele.

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt.

La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si vanilia.

Umplutura de branza:

Branza faramitata, o amestecam cu oul si zaharul.

Adaugam vanilia, nuca de cocos si le omogenizam.

Prunele le spalam si le scoatem samburii.

Le taiem fie in jumatati, fie in sferturi, in functie de cat de mari sunt.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37, turnam compozitia de blat.

Cu lingura luam din branza si punem din loc in loc peste aluat.

La final asezam si bucatile de prune.

In cuptorul incins, la o temperatura potrivita, introducem prajitura.

O lasam pana se rumeneste deasupra, facem testul cu scobitoarea. Cam 40-45 de minute dureaza sa se coaca prajitura.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar, o portionam si servim.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune si branza

Prajitura cu prune si branza

Spalam prunele, le taiem jumatati si scoatem samburii. Le lasam la scurs pe un servetel. Sfaramam

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Punem faina intr-un bol si o amestecam impreuna cu drojdia si laptele caldut. Adaugam 50 g zahar,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 380 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura de branza:
  • 450 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 14 prune
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu frisca si capsuni