Visinele, dupa ce le scoatem samburii le punem la scurs pe o sita, iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul, pentru ca veti folosi din el la jeleu.
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam praful de copt si esenta de vanilie, apoi faina in ploaie.
La urma adaugam untul topit, dar nu cald, ci rece.
Umplutura de branza:
Branza o mixam cu zaharul, galbenusurile, esenta de rom, iar la urma punem faina.
Luam o tava dreptunghiulara, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem blatul si il intindem cu o spatula.
Deasupra asezam visinele scurse de suc.
Peste visine punem branza si o intindem pe intreaga suprafata pentru a acoperi visinele.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-50 minute pana ce branza se rumeneste frumos, dar nu foarte tare.
O scoatem din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca.
Jeleul:
Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.
Visinele le punem intr-o cratita cu zaharul si putin din sucul de visine (din cel scurs de visinele puse peste blat).
Punem pe foc, invartim continuu pana zaharul se topeste, apoi lasam sa dea 2-3 clocote.
Luam cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine pana ce aceasta din urma se topeste si se omogenizeaza.
Lasam jeleul pana se raceste, apoi il punem peste prajitura.
Acoperim tava cu folie alimentara si o dam la frigider.
Lasam pana se intareste jeleul (asta daca nu vi-l absoarbe branza cum a fost la mine) apoi taiati si serviti.
Pofta buna!!!!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii