autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza si visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2013

Ingrediente
Blat:, , 2 oua, 2 linguri zahar, 1 praf de copt, 1 esenta vanilie, 130 gr unt, 200 gr faina, 650 gr visine fara samburi, , Umplutura de branza:, , 900 gr branza de vaci, 5 linguri zahar, 1 esenta rom, 6 galbenusuri, 2 linguri faina alba, , Jeleu de visine:, , 1 mana visine fara samburi, 3 linguri zahar, 4 foi de gelatina (cam 6, 7 grame)

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Visinele, dupa ce le scoatem samburii le punem la scurs pe o sita, iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul, pentru ca veti folosi din el la jeleu.
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam praful de copt si esenta de vanilie, apoi faina in ploaie.
La urma adaugam untul topit, dar nu cald, ci rece.
Umplutura de branza:
Branza o mixam cu zaharul, galbenusurile, esenta de rom, iar la urma punem faina.
Luam o tava dreptunghiulara, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem blatul si il intindem cu o spatula.
Deasupra asezam visinele scurse de suc.
Peste visine punem branza si o intindem pe intreaga suprafata pentru a acoperi visinele.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-50 minute pana ce branza se rumeneste frumos, dar nu foarte tare.
O scoatem din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca.
Jeleul:
Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.
Visinele le punem intr-o cratita cu zaharul si putin din sucul de visine (din cel scurs de visinele puse peste blat).
Punem pe foc, invartim continuu pana zaharul se topeste, apoi lasam sa dea 2-3 clocote.
Luam cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine pana ce aceasta din urma se topeste si se omogenizeaza.
Lasam jeleul pana se raceste, apoi il punem peste prajitura.
Acoperim tava cu folie alimentara si o dam la frigider.
Lasam pana se intareste jeleul (asta daca nu vi-l absoarbe branza cum a fost la mine) apoi taiati si serviti.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si cirese/visine

Prajitura cu branza si cirese/visine

1. Se amesteca faina, margarina,oul, zaharul si praful de sare pana capata consistenta unui aluat.

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale

10 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Cornelia (Bucatar sef):

    Am testat azi reteta. Pentru ca am o tava mare - 30*40, am facut pentru blat o portie jumate. In loc de gelatina am batut albusurile spuma, iar sucul de visine l-am pus fierbine peste albusuri in timp ce le bateam. Este super. Am adaugat reteta a favorite

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 130 gr unt
  • 200 gr faina
  • 650 gr visine fara samburi
  • Umplutura de branza:
  • 900 gr branza de vaci
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina alba
  • Jeleu de visine:
  • 1 mana visine fara samburi
  • 3 linguri zahar
  • 4 foi de gelatina (cam 6
  • 7 grame)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
tarta zebra