PRAJITURA CU BRANZA (VARGABELES)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1/4kg.faina,
  • 150g.unt,
  • 1 ou,
  • 1/2 lingura zahar;
  • UMPLUTURA:
  • 300g.branza dulce de vaci,
  • 2 oua.
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri smantana,
  • 4 linguri stafide,
  • rom;

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul, amestecand toate ingredientele de mai sus. Aluatul rezultat se pune pe o farfurie. Intre timp, fie facem taietei lati din 3 oua, 1/5 kg. faina si 10 linguri apa, fie ii cumparam de la magazin. Se fierb taieteii in apa sarata, se scurg si se amesteca intr-un bol cu 1 lingura unt.

2. Se tin stafidele cel putin o ora in rom. Se amesteca branza cu cele 2 galbenusuri si cu albusurile batute spuma, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele. Acest amestec se pune peste taieteii fierti si se amesteca usor.

3. Aluatul se imparte in doua: partea cea mai mare se pune in tava, in asa fel incat sa cuprinda si marginile tavii. Se pune umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie, care se inteapa pe toata suprafata cu furculita, se unge cu galbenus de ou si se coace. Calda, se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise