autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU BRANZA (VARGABELES)

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Ingrediente
Aluat:, 1/4kg.faina,, 150g.unt,, 1 ou,, 1/2 lingura zahar, UMPLUTURA:, 300g.branza dulce de vaci,, 2 oua., 4 linguri zahar,, 2 plicuri zahar vanilat,, 2 linguri smantana,, 4 linguri stafide,, rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul, amestecand toate ingredientele de mai sus. Aluatul rezultat se pune pe o farfurie. Intre timp, fie facem taietei lati din 3 oua, 1/5 kg. faina si 10 linguri apa, fie ii cumparam de la magazin. Se fierb taieteii in apa sarata, se scurg si se amesteca intr-un bol cu 1 lingura unt.
2. Se tin stafidele cel putin o ora in rom. Se amesteca branza cu cele 2 galbenusuri si cu albusurile batute spuma, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele. Acest amestec se pune peste taieteii fierti si se amesteca usor.
3. Aluatul se imparte in doua: partea cea mai mare se pune in tava, in asa fel incat sa cuprinda si marginile tavii. Se pune umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie, care se inteapa pe toata suprafata cu furculita, se unge cu galbenus de ou si se coace. Calda, se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU BRANZA (VARGABELES)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite simple cu inghetata si topping de caramel

Clatite simple cu inghetata si topping de caramel

Intr-un bol mixati spuma albusurile. In alt bol mixati galbenusurile cu uleiul si laptele. Incorporati

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Jeleu agar agar

Jeleu agar agar

1. Se fierbe apa. 2. Adaugati agarul. 3. Fierbeti 8 minute. 4. Se inchide focul, se adauga siropul. 5.

2 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1/4kg.faina,
  • 150g.unt,
  • 1 ou,
  • 1/2 lingura zahar
  • UMPLUTURA:
  • 300g.branza dulce de vaci,
  • 2 oua.
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri smantana,
  • 4 linguri stafide,
  • rom

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane "Raffaello"