1. Se prepara aluatul, amestecand toate ingredientele de mai sus. Aluatul rezultat se pune pe o farfurie. Intre timp, fie facem taietei lati din 3 oua, 1/5 kg. faina si 10 linguri apa, fie ii cumparam de la magazin. Se fierb taieteii in apa sarata, se scurg si se amesteca intr-un bol cu 1 lingura unt.
2. Se tin stafidele cel putin o ora in rom. Se amesteca branza cu cele 2 galbenusuri si cu albusurile batute spuma, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele. Acest amestec se pune peste taieteii fierti si se amesteca usor.
3. Aluatul se imparte in doua: partea cea mai mare se pune in tava, in asa fel incat sa cuprinda si marginile tavii. Se pune umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie, care se inteapa pe toata suprafata cu furculita, se unge cu galbenus de ou si se coace. Calda, se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii