Ingrediente
255 g turtite cu ghimbir (circa 36 bucati), 2 linguri ulei de masline, 675 g brânza crema degresata (Neufchâtel), 1 cana smântâna degresata, 1 conserva (425 g) piure de dovleac, 1 cana zahar brun Închis compact, 2 oua mari, 2 albusuri de oua mari, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite scortisoara, 1 1/2 lingurita ghimbir macinat, 1 1/2 lingurita cardamom macinat, 1 lingurita enibahar, 1/2 lingurita sare, 1 cana nuci, tocate În bucati mari
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 40 min
0 voturi
Mod de preparare
bucatarie, se amesteca turtitele de ghimbir si uleiul
pâna se macina fin. Se preseaza amestecul pe
fundul unei tavi rotunde, cu partea laterala
detasabila. Se coace 10 minute sau pâna se asaza si
devine crocant. Se Iasa cuptorul aprins.
in acelasi robot de bucatarie se amesteca brânza
crema, smântâna, piureul de dovleac, zaharul brun,
ouale intregi, albusurile, vanilia, scortisoara,
ghimbirul, cardamomul, enibaharul si sarea; se
prelucreaza pâna când se omogenizeaza.
Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita. Peste
aluat se presara nucile. Se coace 1 ora.
Se Închide focul la cuptor, se Iasa usa cuptorului
pUtin deschisa si se Iasa prajitura 45 de minute În
cuptorul stins. Se raceste la temperatura camerei,
apoi se acopera si se pune la frigider peste noapte.