autor:

Timea

» » Prajituri

Prajitura cu budinca si capsuni

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Ingrediente
Blat:, - 3 oua, - 4 linguri zahar, - 7 linguri faina, - 2 linguri cacao, - 8 linguri ulei, - 8 linguri lapte, - 1 lingurita praf de copt, - un varf cutit sare, Umplutura:, - un plic praf de budinca cu gust de frisca, - 400 ml lapte, - 2 linguri zahar, - capsuni, - zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul.
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam compozitia intr-o forma de aprox 22 cm (eu al folosit o forma floare de silicon).
Cu un pos sau o seringa pentru ornat punem budinca peste blat de jur imprejur alternad cu cate un rand de capsuni (vezi poza).
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava, asezam pe o farfurie si pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

29 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Rondele crocante de ciocolata

Rondele crocante de ciocolata

1) Freci margarina cu zaharul pana devine spumoasa.Adaugi ouale pe rand, coaja de lamaie rasa, nuca

1 vot    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

    Ce prajitura buna! cred ca poti folosi si alte fructe daca n-ai capsuni! Pupici!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    O bunatate ! *****

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Simpla si delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 3 oua
  • - 4 linguri zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - 8 linguri ulei
  • - 8 linguri lapte
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - un varf cutit sare
  • Umplutura:
  • - un plic praf de budinca cu gust de frisca
  • - 400 ml lapte
  • - 2 linguri zahar
  • - capsuni
  • - zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

24 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Ce prajitura buna! cred ca poti folosi si alte fructe daca n-ai capsuni! Pupici!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si jeleu de capsuni